Çiçek: Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nu aynen geçmesini istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nu geri gönderme gerekçelerinin "isabetli olmadığını" savunarak, "Kanun, Anayasa'ya aykırı olmadığı için aynen geçmesini istiyoruz" dedi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri gönderilen Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu'nun tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, kurumun, Anayasa'da da yer alması ve ölü doğmaması gerektiğini belirtti.

Baratalı, kurumun, dokunulmazlık zırhına alındığını ifade ederek, "AK Parti, seçimlerden önce tüm dokunulmazlıkların kaldırılacağını söyledi. Böyle düşünen iktidarın, yeni dokunulmazlıklar yaratmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu da ANAVATAN grubunun görüşlerini dile getirirken, "Bu yasanın çıkması şart ama asıl ombudsmanlık Meclise gerekiyor" diye konuştu.

AK Parti Grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu da yasanın her maddesini tek tek tartıştıklarını, maddelerin, Anayasa ve yönetmelikler ile çelişkili olmamasına özen gösterdiklerini vurguladı. Baştopçu, yasanın, Anayasa'ya aykırılık oluşturmadığını ifade etti.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek de yasa üzerinde yaptığı konuşmada, temelinde barış ve uzlaşma olan bir kanunun görüşmelerinde, bu görüntülerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in yasayı geri gönderme gerekçelerinin, "isabetli olmadığı" kanaatinde olduklarını vurgulayan Çiçek, "Yüce makam tarafından dile getirilmesi sebebiyle, bunlara saygı duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın geri gönderme gerekçesi 'hakikatin ta kendisi' diyorsak, o zaman farklı bir anlayışı burada dile getiririz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sezer'in geri gönderme gerekçelerini saygıdeğer ancak isabetli bulmadıklarını belirten Çiçek, "Bir şeyin üzerinde ısrar etmek değil, Anayasa'ya aykırı olmadığı kanaatimizde samimi olduğumuz için kanunun aynen geçmesini istiyoruz" dedi.

Çiçek, kurumun ilk kez kurulduğunu bu nedenle arkasında Meclisin gücü, desteği ve saygınlığının olmasının, etkinliğini artıracağını dile getirdi.

Bakan Çiçek, iyi niyetle hazırlanmış bir yasanın, "leblebiden nem kapar" anlayışıyla eleştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber