Rekortmen imamdan fidye isteyenlere ceza yağdı

BOLU'da, gayrimenkul zengini, vergi rekortmeni emekli imam 80 yaşındaki Abdullah Yüksel'in evini silahla basarak, yakınlarını rehin alıp 250 bin TL fidye isteyen 8 sanık, 30 ile 2 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Sanıklardan 3'ü tahliye oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 14:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Rekortmen imamdan fidye isteyenlere ceza yağdı

Mart ayında meydana gelen olayda 2001 yılında Bolu'da vergi rekortmeni olan, son olarak kentin en işlek caddesindeki bir oteli satın alıp, bir alışveriş merkezini satın alan ortaklar arasında bulunan gayrimenkul zengini Abdullah Yüksel'in evini basan kişiler, emekli imamın yakınlarının ellerini bağlayıp fidye istediler. Bir kişi Yüksel ile birlikte bankaya para çekmesi için gitti. 250 bin TL çekmek isteyen Abdullah Yüksel'in hareketlerinden şüphelenen banka görevlileri, polise haber verdi. Bankanın önünde bekleyen kişi kaçarken, cep telefonu ile evde bulunan kişileri uyararak kaçmalarını sağladı. Polisin operasyonu ile yakalanan 8 kişi tutuklandı.

Bugün, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında 8 sanığın avukatları savunmalarını yaptılar. Son sözleri sorulan sanıklar pişman olduklarını söylediler. 'Bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satma satın alma taşıma veya bulundurma, Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma, silahlı yağma' suçlarından yargılanan H.K, M.T, M.B. ve M.Y.'ye 30'ar yıl, M.K.G.'ye ise 20 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu sanıklardan Ülkü Ocakları Bolu Şubesi eski Başkanı K.Ç. ile M.A. ve Z.Ö.'ye ise 2'şer yıl 8'er ay ceza verilirken, cezaevinde yattıkları süre göz önüne alınarak tahliyelerine karar verildi.

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber