Euro iki ayın dibinde

Euro, Türk Lirası karşısında iki ayın en düşük seviyesine indi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 16:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Euro iki ayın dibinde

FULYA ÖKTEM

Euro 3,21 TL seviyesine gevşeyerek 2 ayın en düşük seviyisini gördü. Euro en son 19 Ağustos tarihinde bu seviyelerden satılmıştı.

Euro, güne 3,29 TL seviyesinden başlamıştı. Euro'daki değer kaybı son hareketle birlikte yüzde 2,26'ya çıktı.

Piyasaların bugünkü ana gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yapacağı toplantıydı. ECB, yaptığı açıklamada faiz oranını değiştirmediğini duyurdu.

ECB analist beklentilerine paralel olarak bugün yaptığı para politikası kurulu toplantısında gösterge faiz oranının yüzde 0,05 olarak devam etmesine karar verdi. Şimdi piyasalar Euro'nun bankasının varlık alımı yoluyla daha çok genişlemeye gidip gitmeyeceğine odaklandı.

Faiz kararının ardından Euro, Dolar karşısında yüzde 1 üzerinde değer kaybetti.

EURODAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, Türk Lirası'nın Euro karşısında değer kaybının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Hatioplu; "Son günlerde yabancı paraya karşı tekrar değer kaybetmeye başlayan Gelişmekte Olan Ülke paralarının geneline uygun olarak güçlenen EUR karşısında TL'de de değer kaybı olması kaçınılmazdır. 3,26 TL seviyesinin altına düşmeyen Euro kuru seçimlerin de yaklaşması ile, tahmin edilemeyen olası istikrar bozucu gelişmeler karşısında yukarı sıçrama riskine açık olabilir" dedi.

"BORÇLULAR ÖNLEM ALMALI"

Özgür Hatipoğlu; sene sonuna kadar Euro borcu olan kişi ve kurumların bu borçları için önlem almalarını önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber