Sezer'i protesto Erdoğan'dan döndü

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li vekiller 'irtica' mesajını dinlememek için Sezer'in TBMM'deki konuşmasına katılmamaya hazırlanıyordu. Ancak Başbakan'dan ?saygılı olun' talimatı geldi

AKP'li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i protesto girişimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan döndü. Erdoğan, 1 Ekim günü Meclis'te son konuşmasını yapacak olan Sezer'in protesto edileceği bilgisi üzerine vekillere ?Cumhurbaşkanı misafirimiz, gereken saygıyı gösterin? talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 1 Ekim'de Meclis'in yasama yılı açılışında yapacağı konuşmayı AKP'li milletvekilleri protesto edecekti.

Sezer'in irtica ve laiklik vurgusu yapacağı konuşmayı dinlemek istemeyen AKP'liler, hafta sonunda seçim bölgelerinde olacak şekilde program yaptı. Yasama yılının açılışına ABD'de olacağı için katılamayacak olan Erdoğan, AKP'lilerin katılmayacakları kendisine iletilince olaya el koydu. AKP MYK'sında Erdoğan'ın talimatının milletvekillerine tek tek görüşülerek iletilmesi kararlaştırıldı.

SEZER MİSAFİRİMİZ

AKP'liler Sezer'in son dönemde konuşmalarında yer verdiği ?boş inanç ve dogma? sözlerine tepki gösteriyorlardı. MYK toplantısında ?Kritik bir sürece girildi. 1 Ekim'de Meclis ev sahibi olacak. Cumhurbaşkanı ise misafir olarak konuşacak. Ona karşı gereken nezaket gösterilmeli. Eleştirilere karşı AKP'nin cevabını başka ortamlarda veririz? görüşü üzerinde duruldu. Erdoğan'ın devreye girmesine rağmen AKP'den bir çok milletvekilinin Meclis'e gelmeyeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber