'Kan anonsları olmasaydı 4 yaralı belki yaşayacaktı'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Müezzinoğlu, seçim çalışmaları için gittiği Bursa'da Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Ekim 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kan anonsları olmasaydı 4 yaralı belki yaşayacaktı'

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Ankara katliamının yaşandığı gün yapılan, "kan anonslarına" ilişkin de Müezzinoğlu şöyle konuştu:

"Önce kamuoyunda panik havasını oluşturmak için ambulans yok denildi. Sonra baktılar ki ambulans işi tutmadı, bu sefer ikinci atak başladı. Ankara Tabip Odası ihanetin en kralını yaptı. Niyet şu; hizmet aksasın, ölü sayısı artsın ve bu olayın büyüklüğünün altında birileri ezilsin. Elinde megafon, kan çağrısı yapıyor. Diğer tareftan SMS ile kısa mesajla, İbn-i Sina ve Numune de kan ihtiyacı var diyerek, ihanetin en kralını yaptı. Bunu söylemekten utanıyorum.

Müezzinoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da belirterek, "Acil ekipler ve bizim bütün yoğunluğumuz hastaya olması gerekirken, oraya 1,5 saat sonra bin 500 kişi geldi; bin 480'inin kaydını almışız. 80 kişiden kan almak zorunda kalmışız. Niye? Milletle kavga etmek zorunda kaldık. Var olduğunu söylediğimiz halde çağrıyı yapan kim olursa olsun suçludur ve hesap sormak gerekir. İlk anda kaybettiğimiz 24 tanenin belki 4'ünü yaşatacaktık" dedi.

Yaralılar ödemeyecek

Sağlık Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan vatandaşlardan tedavi gideri olarak ücret talep edilmeyeceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu hastalarımızın gerek tedavi ve gerekse tedavi sonrası takip süreçlerinde verilen tüm hizmetlerin bedeli, devlet tarafından karşılanacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber