Bakan Akdağ'ın şaşırtan sözleri

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde Konya ve Zonguldak'da iki çocuğun ölümü ile ilgili olarak, çok büyük bir kesime hizmet verdiklerini, böyle bir hizmet alanı içinde zaman zaman yanlış uygulamalar olabileceğini söyledi.

Bakan Akdağ, ?Önemli olan bu meseleye hassasiyetle yaklaşmaktır. Biz bu hassasiyeti her zaman gösterdik bundan sonra da göstereceğiz? dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Konya'da ilk olarak Vali Atilla Osmançelebioğlu'nu ziyaret etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bakan Akdağ, burada gazetecilerin sorusu üzerine son günlerde Konya ve Zonguldak'da iki çocuğun ölümü ile sonuçlanan olayları değerlendirdi. Bakan Akdağ şunları söyledi:

?300 bin civarında sağlık çalışanı ile hizmet veren büyük bir sektörüz. Ayrıca üniversitelerimizde ve özel sektörde de sağlık çalışanları var. Yani yüzbinlerden bahsediyoruz. Vatandaşlarımız bir yılda 300 milyon kez sağlık kuruluşuna gelip hizmet alıyor. Böyle bir hizmet alanı içinde zaman zaman yanlış uygulamalar olabilir. Önemli olan bu meseleye hassasiyetle yaklaşmaktır. Biz bu hassasiyeti her zaman gösterdik bundan sonra da göstereceğiz. Bir vatandaşımızın ayağına diken bile batsa o bizim için çok önemlidir. Sağlık çalışanlarımızın standart eğitimleri var. Ayrıca hizmet içi eğitim seminerleri de yapıyoruz. Ancak bu tür olaylar olabilir.?

?HAKKINIZI ARAYIN'

Bakan Akdağ, doktorların hastalara ikinci adres gösterdiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de, ?Bir vatandaşımız bir hastanenin kapısına gidip hizmet almak istediğinde kendisine farklı bir adres gösterilmemelidir. Artık böyle bir şey yok. Eğer bununla karşılaşan varsa mutlaka hakkını aramalı. Hak arama kültürü geliştirmeliyiz. Hastanelerimizdeki doktorların büyük bölümü artık tam mesailerini hastanelerde geçiriyor. Dolayısıyla problem eskisi kadar büyük bir problem değil. Vatandaşımız şunu bilsin ki, hizmet alımı için ek para alımı uygulamasının başından beri karşısındayız.? diye konuştu.

HASTANIN ?EK PARA ALIYORLAR' TEPKİSİ

Bakan Akdağ, daha sonra Konya Numune Hastanesi ve Faruk Sükan Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde hastaları ziyaret etti. Hastalarla konuşan Bakan Akdağ, hasta ve yakınlarına birer kırmızı gül armağan etti. Bakan Akdağ, hastane çıkışında tedavi olmakta güçlük çektiğini anlatan Ali Rıza Küçükzengin adlı işçi emeklisinin de derdini dinledi. Küçükzengin Bakana, ?Filmler ve bazı tahliler için ek para alınıyor. Bunu ödeyecek gücümüz yok? diye yakındı. Bakan Akdağ ise, ?Hastane sana uyguladığı tedavi için emekli sandığından para alıyor. Hem de bunun karşılığında senden para isteyemez. Standartları her geçen gün yükseltiyoruz. Sorunlarımız yok değil var, ama her geçen gün bunları azaltmak için çaba gösteriyoruz? diye yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya'da bütün gün temaslarını sürdüreceği, iftar sonrası Ankara'ya döneceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber