Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas ve Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ( Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber