'1-14 ağustosun mali tatil' olması için yasa teklifi verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli ile 17 milletvekili, "mali tatil" için yasa teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, her yıl 1-14 ağustos tarihlerinde "mali tatil" olmasını öngörüyor.

Teklife göre, mali tatil süresince kanuni sürelerinde verilmesi gereken beyanname, vadesi mali tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi ceza ve gecikme zamları, vergi ve cezalara karşı uzlaşma talep etme veya cezada indirim hükümlerinden yararlanma amacıyla yapılacak başvuru ve bilgi verilmesine ilişkin süreler, tatilin bittiği günden itibaren 5 gün uzatılacak.

Ayrıca belirli sürelerde yapılması gereken muhasebe kayıt ve bildirim süreleri ile vergi işlemlerine ilişkin dava açma süreleri, mali tatil süresince işlemeyecek.

Teklif, mali tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazının talep edilmemesini ve mükellefler hakkında inceleme yapılmamasını, mali tatil süresi içinde gerçekleşen tebligat işlemlerinde sürenin, mali tatilin son gününden itibaren işlemeye başlamasını içeriyor.

Teklifin gerekçesinde, meslek mensuplarının yoğun ve yorucu iş temposuyla çalıştığına işaret edilerek, düzenlemeyle, başta Maliye Bakanlığı olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile meslek mensuplarının tatil yapabileceği, böylece çalışmaların daha düzenli ve verimli olmasının sağlanacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber