Enerji Bakanından saat özrü

Alaboyun, seçimler nedeniyle yaz saati uygulamasını kendilerinin önerdiğini belirtirken, "Saatleri karıştıranlardan özür diliyorum" dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ekim 2015 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enerji Bakanından saat özrü

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önümüzdeki Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun bulunmadığını söyledi. Alaboyun, seçimler nedeniyle yaz saati uygulamasını kendilerinin önerdiğini belirtirken, "Saatleri karıştıranlardan özür diliyorum" dedi. Alaboyun, doğalgaz veya elektrik fiyatlarının piyasada belirlendiğini, bu konuda kendisine soru sorulmaması gerektiğini söyledi.

Yaz saati uygulamasını bakanlık olarak kendilerinin planladığını kaydeden Alaboyun, ileri saat uygulamasının 25 Ekimde devreye girmesinin planlandığını ancak seçimin güvenli bir ortamda yapılması ve gün ışığından yararlanmak amacıyla 8 Kasıma kadar Başbakan'ın izni ve Bakanlar Kurulu kararıyla bunu uzattıklarını söyledi. Bakan Alaboyun, "Dolayısıyla dün ve bugün saatleri karıştıranlar varsa müsebbibi benim. Hepsinden özür diliyorum" diye konuştu. Daha sonra Nevşehir Belediyesine geçen bakan Alaboyun, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti. Bakan Ali Rıza Alaboyun, yapılan hizmetlerle Nevşehir'in kısa sürede bir değişim içerisinde bulunduğunu gözlemlediklerini kaydetti. Alaboyun, 1 Kasım seçimlerinin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, herkesi sandıkta oy kullanmaya davet etti. Alaboyun, "Bir seçim hükümetinde görev aldık. Bir süredir siyaset kurumunun eksikliğini hissediyoruz. Malumunuz seçim hükümeti olduğu için meclis kapalı ve kanunlar çıkmıyor. İnşaallah 1 Kasım seçimleri ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olur ve halkımıza siyaset kurumu olarak daha da yoğun hizmetlerde bulunuruz. Bize gösterdiğiniz misafirlikten dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" dedi..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber