Başbakan Erdoğan:Türbanı biz çözeceğiz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında 'Türban konusunda toplumsal mutabakat var, kurumsal mutabakat eksik' dedi, 301 davalarında yaşanan olayları eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban sorununda toplumsal mutabakat olduğunu belirterek "Türkiye bunu çözecektir. Biz de bunu çözen aktörler olarak bunu yapacağız. Buna inanıyorum" dedi.

Erdoğan, önceki akşam STV'de katıldığı programda şu mesajları verdi:

SORUN MUTABAKATTA Toplumsal mutabakat var. Yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında onu görüyoruz. Ne yazık ki kurumlararası mutabakat istenilen oranda değil. Parlamento dışı, STK'lar vs. zaman zaman aleyte lehte açıklamalar yapıyor. Saygı duyulur, değerlerdirme dışında bırakamazsınız. Bizi neticeye götürecek olan parlamento içinde oluşması gereken kurumsal mutabakattır. "Parlamento içinde bu var mı?" dediğiniz zaman bu oluşmuş değil. Parlamento içinde tabii ki sayıya bağlı.

AZINLIK TAHAKKÜMÜ: Din ve vicdan özgürlüğünü başarmamız lazım. Bunu başarınca demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin altyapısını yaparsınız. Şüphesiz Türkiye bunu çözecek. Ama sabırlı olmanın faydasına inanıyorum. Demokraside çoğunluğun azınlığa tahakkümünden yana değiliz. Azınlığın da çoğunluğa tahakkümünü demokrasi asla kabul etmez. Türkiyede bir bakıyorsunuz ki sayısal olarak az noktada olduğu halde sayısal olarak çok olana egemenlik kurmaya çalışıyor. Nereden aldığı güçle? Kurumsal olarak aldığı güçle yapmaya çalışıyor. Bunun halli gerekir. Bu kurumsal mutabakatla halledilecek.

DEMOKRATLIK GEREĞİ: Onlar da başını iki elinin arasına alacak, biz de alacağız. İnsanların yaşam tarzlarına saygılı olacağız. "Benim gibi yaşamayan onlar, diğerleri sınıfındadır" olmaz. Kimseyi ben, benim gibi yaşamaya mecbur edemem. Demokrat olmanın gereği budur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber