Ak Parti, Doğu'da teyakkuzda olacak

7 Haziran'da Batı'dakilerin aksine Doğu ve Güneydoğu'da 'geçersiz oyun olmadığı' ve HDP'nin 'ful çektiği' sandıklar için ek önlemler geliyor. PKK baskısıyla bütün oyların HDP'ye gittiği birçok bölgede AK Parti, milli iradenin tam tecellisi için 1 Kasım'da teyakkuzda olacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti, Doğu'da teyakkuzda olacak

Yasemin Asan

1 Kasım seçimlerine 4 gün kala AK Parti, sandık güvenliği için teyakkuzda. 7 Haziran'da özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerde sandık yolsuzlukları tespit edilmişti. PKK tehdidi altındaki bazı bölgelerde HDP, sandıklardan 'tulum' çıkarmış; eğitim düzeyi yüksek illerde bile yüzbinlerce geçersiz oy kullanılırken, HDP'nin 'ful çektiği' yerlerde geçersiz oy bulunmaması dikkat çekmişti. Bazı köylerde ise sandıktan çıkan oy sayısı seçmen sayısından bile fazla olmuştu. AK Parti yönetimi, bu usulsüzlükleri tespit ederek toplam 949 sandıkla ilgili suç duyurusunda bulundu.

HEMEN POLİSE HABER VERİN

AK Parti, suç duyurusunda bulunduğu 949 sandığın 1 Kasım'da yeniden kurulacağı yerlerde görev yapacak müşahit ve sandık görevlilerine, "Tedbirleriniz en üst seviyede olsun. Bir baskı gördüğünüzde hemen güvenlik birimlerine haber verin" talimatı iletti. Cumhuriyet savcılıklarına yapılan şikayetler üzerine vatandaşlara terör örgütünce baskı yapıldığı düşünülen yerlerde ek önlemler alınacak.

SAHTE İMZA İLE BİRÇOK OY

7 Haziran'daki usulsüzlüklere dair bir de araştırma yaptıran AK Parti, bölgede insanların bir kısmının örgüt baskısıyla oyunu açıktan kullandığını veya örgüt üyesi birkaç kişinin o sandıktaki bütün oyları tek başına kullandığını tespit etti. Tespitlere göre, sandığa toplu halde oy atan örgüt mensupları, daha sonra seçmen listesinin yazılı olduğu kağıda, vatandaşların yerine teker teker imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber