Terör otelleri kapanma noktasına getirdi

Mardin'de terör örgütü PKK'nın yol kesme, hendek kazma, yola patlayıcı yerleştirme eylemlerinin turizme vurduğu darbe sonucu oteller kapasitelerini düşürdü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2015 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör otelleri kapanma noktasına getirdi

MARDİN

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

Turizme yönelik yatırımların arttığı, turist sayısında hedef büyüten kentte PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri turizmdeki gelişmeyi sekteye uğrattı.

Tur ve rezervasyonların birbiri ardına iptal edildiği, turizm yatırımlarının durma noktasına geldiği Mardin'de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının da yarıya düşmesi sonucu oteller küçülmeye gitti.

Kentteki 20'yi aşkın otelde 3 ayda yaklaşık 450 personel işten çıkarıldı.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, sezonun en yoğun turist ağırladıkları aylarda olunmasına rağmen çok ciddi boyutta rezervasyonların ardı ardına iptal edildiğini belirterek, 2016 yılına ilişkin rezervasyonlarda dahi iptallerin yaşandığını aktardı.

Güngör, yapım aşamasındaki otel inşaatlarının durduğunu, birçok otelin de kapanma noktasına geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber