'PYD'yi vurduk, Fırat'ı geçerse yine vururuz'

Erdoğan, PYD Fırat'ı geçmek istedi. Askerimiz hemen anında hava harekatıyla işi bitirdi. Bu bir uyarıdır. Kendine çeki düzen ver. Türkiye'nin kimseden izin almaya ihtiyacı yok. Bunu farklı yerlerde de yapmaya çalışırsan, gereğini orada da yaparız, dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PYD'yi vurduk, Fırat'ı geçerse yine vururuz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen 360 ve 24 TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"PYD FIRAT'I GEÇMEK İSTEDİ ASKERİMİZ HEMEN ANINDA HAVA HAREKATIYLA İŞİ BİTİRDİ"

Erdoğan, "PYD Fırat'ı geçmek istedi. Askerimiz hemen anında hava harekatıyla işi bitirdi. Bu bir uyarıdır. Kendine çeki düzen ver. Türkiye'nin kimseden izin almaya ihtiyacı yok. Bunu farklı yerlerde de yapmaya çalışırsan, gereğini orada da yaparız" dedi.

Terör ile olan mücadelenin devam edeceğini belirten Erdoğan, "Sadece sınır boyutunda değil. Batı destekli bir terör ile mücadele diyoruz. Kolektif hareket etmektedirler hükümet olarak kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecek. 1 Kasım neticesi ne olursa olsun bu operasyonlar ülkemin her yerinde huzur yakalanana kadar devam edecek. Güneydoğuda, doğuda vatandaşım oyunu rahat bir şekilde kullanamayacak. Şu anda tehditler başladı. Bugün, bir grup aşiret reisi ile bir araya geldim. Kürt, 'benim 20 kadar aracımı, iş makinamı yaktılar' dedi. Seçim güvenliği, Anayasa değişikliği gerektiren bir konu" diye konuştu.

"SINIRIN, İÇİNDE VE DIŞINDA BİZE TEHDİT OLACAK NE VARSA GEREĞİNİ YAPARIZ"

Erdoğan, "Kuzey Irak'ta yaşananı, Kuzey Suriye'de yaşamak istemiyoruz. PYD, Araplara ve Türkmenlere etnik temizlik yapıyor. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil. Şuan hassas bazı koridorlar var, bu koridorları kontrol altında tutarak süreç kontrol altında tutuluyor. Bu sınırın, içinde ve dışında bize tehdit olacak ne varsa gereğini yaparız" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber