Devletin zirvesi Anıtkabir'de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk tören devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir'de düzenleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devletin zirvesi Anıtkabir'de

Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı temsilcileri, kuvvet komutanları katılıyor.

ÇELENK BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktıktan sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun hemen ardından ise İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan, deftere yazdığı yazıyı okudu.

EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIM

Deftere yazdığı yazıyı okuyan Erdoğan,

"Aziz Atatürk, milletimizin istiklali ve istikbali için şahlanışının tecelligahı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade ediyorum.

Ülkemizin TBMM tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zatıalinizin alinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, ruhunuz şad olsun."

Erdoğan ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesinden ayrılırken vatandaşlarca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu. Bu arada Anıtkabir tören için özel olarak hazırlandı. Çiçeklerle süslenen Anıtkabir'e büyük boy Türk Bayrağı asıldı. Anıtkabir'deki tören sırasında vatandaşların bulunduğu alanda da Türk Bayrağı açıldı.

Anıtkabir, resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber