Maliye Bakanlığı, emeklilere üçer aylık dönemler itibariyle ödenen vergi iade avansının oranını yüzde 5`ten yüzde 4`e indiriyor.

Haber Giriş : 14 Mart 2004 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, emeklilere üçer aylık dönemler itibariyle ödenen vergi iade avansının oranını yüzde 5`ten yüzde 4`e indiriyor.

Vergi İadesi Hakkında Kanun`da geçen yıl yapılan değişiklikle emeklilere yapılan vergi iadesi sisteminde değişikliğe gidilmiş ve vergi iadesinin oranı yüzde 5 olarak belirlenirken, yıl içerisinde emekliye vergi iadesi avansı ödenmesi uygulaması geretirilmişti. Vergi iadesi avans oranını belirleme yetkisi ise Maliye Bakanlığı`na tanınmıştı. Geçen yıl Temmuz ayından itibaren uygulanmaya başlanan sistem uyarınca emeklilere üç ayda bir gelirlerinin yüzde 5`i kadar vergi iadesi avansı ödeniyordu.

Maliye Bakanlığı hazırladığı bir tebliğle, 2004 yılında uygulanacak vergi iadesi avans oranını yüzde 4 olarak belirledi. Tebliğ Resmi Gazete`de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Buna göre bu yıl emeklilere üç ayda bir üç aylık gelirlerinin yüzde 4`ü oranında vergi iadesi avansı ödenecek.
Sosyal güvenlik kurumlarından maaş alan hak sahiplerinin bir sonraki yıl ocak ayında vermeleri gereken yıllık vergi iade bildiriminde yer alan tutara ise yüzde 5 oranı uygulanarak yıllık vergi iadesi tutarı hesaplanacak. Yıl içinde üçer aylık dönemler itibarıyla ödenen yüzde 4 avans bu tutardan mahsup edilecek.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber