2005 Yılı Müdür Yardımcılığı Sınavına Yürütmeyi Durdurma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2005 yılı müdür yardımcılığı sınavı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 26.03.2005 tarihinde yapılmıştı. Sınav sonrasında bazı soru ve cevapların yanlış olduğu iddiasıyla Eğitim Sen tarafından dava açılmış olup, dava Ankara 4. İdare Mahkemesince karara bağlanmıştır. Mahkeme, bilirkişiye yaptırdığı inceleme sonrasında, 6 sorunun cevap anahtarının hatalı olduğuna karar verip sınavın yürürlüğünü durdurmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

EĞİTİM SEN'İN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEDİR

1. Eğitim kurumlarına müdür yardımcısı seçmek amacıyla 26.3.2005 günü düzenlenen sınav ile bu sınavda sorulan yanlış soruların doğru oldukları varsayılarak yapılan değerlendirme işlemleri, kararın Milli Eğitim Bakanlığına resmen tebliğ edilmesinden sonra geçecek otuz gün içinde geçersiz sayılması zorunludur.

2. Hem yanlış oldukları saptanan soruları içeren sınavın, hem de bu yanlış sorular esas alınarak yapılan değerlendirme işlemlerinin yürütmesinin durdurulmuş olması; eğitim kurumlarının müdür yardımcılıklarına (sınav sonuçları da göz önünde bulundurularak) yapılan tüm atamaların hukuka açıkça aykırı sayılması ve geri alınması zorunluluğunu doğurmuştur.

3. Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey yöneticiliklere getirilmiş, siyasal kadrolaşmayı zorlaştıran hukuksal engellerle yargı kararlarını tanımayacaklarını pek çok uygulamalarıyla kanıtlamış bulunanların sınav sonuçlarına dayalı atamaları geri almaları beklenmemektedir.

4. Olayların bu beklenti doğrultusunda gelişmesi durumunda; sınava girerek 70'in altında puan alanlar da içinde olmak üzere yukarıda sözü edilen yargı kararının tanınmamasından herhangi bir biçimde zarar gören üyelerimizin 26.3.2005 günü yapılan sınavın sonuçları da göz önünde bulundurularak yapılan müdür yardımcısı atamalarının geri alınmasını yönetimden isteme, istekleri reddedilir ya da yerine getirilmezse atamaya yetkili kamu görevlilerinden yakınma (şikâyet etme) hakları vardır. Kararın uygulanmaması nedeniyle zarar görmüş sayılmanın koşulu, üyelerimizin müdür yardımcısı olarak atanmak istedikleri ya da atanabilecekleri eğitim kurumlarına kendileri dışında ve yürütmesi durdurulan sınavın sonuçları da göz önünde bulundurularak herhangi bir atamanın yapılmış olmasıdır. Üyelerimiz (yakınma dışında), bu tür atamaların iptal edilmesi ve öncelikle yürütmesinin durdurulmasını sağlamak amacıyla idari yargı organlarına da başvurabilirler.

5. Dava açma ve yakınma süreleri, yukarıda sözü edilen yürütmenin durdurulması kararının Milli Eğitim Bakanlığına ?tebliğ? edildiği günden sonra geçecek 31'inci günde başlar. Söz konusu kararın adı geçen bakanlığa ?tebliğ? edildiği gün, öğrenildiğinde ayrıca duyurulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber