Makam araçlarının tasarımına talip oldular

2011 yılında başlayan ve yaklaşık 1 sene süren spor araç tasarım ve Mokap imalatının ardından yoğun talep üzerine sedan versiyonunun tasarımını yapan ve tasarımı makam aracına uyarlayan Sapmaz Cars Tasarım Ekibi şimdi de başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'nın makam araçlarının tasarım ve üretimine talip oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2015 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makam araçlarının tasarımına talip oldular

Sapmaz Cars Tasarım Ekibi Proje Sorumlusu Serdar Sapmaz yaptığı açıklamada, "2011 yılında başlayan ve yaklaşık 1 sene süren spor araç tasarım ve Mokap imalatının ardından yoğun talep üzerine sedan versiyonunun tasarımı yapılmıştır. Ardından yapılan sedan tasarımını makam aracına uyarladık. Sapmaz Cars tasarım ekibi tarafından tescillenen araç tasarım çalışmaları bugünlerde çok konuşulan yerli araç projelerine destek olmak amacı ile yayınlanma kararı aldık. TÜBİTAK tarafından organize edilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık tarafından tanıtılan yerli araç lansmanının ardından en çok eleştirilen aracın tasarımı olmuştur. Bu eleştirilerin birçoğu tasarımın yerli ve modern olmamasından kaynaklanıyordu. Bizler de Sapmaz Cars olarak ülkemizde yapılan her türlü yerli elektrikli ve hibrit çalışmalara birçok teknik konuda yardımcı olmak ve güç birliği oluşturmak amacı ile bir takım çalışmalar yapmış ve daha fazlasını da yapmak için proje ortaklığına hazırız" dedi.

Şu an elektrikli ve hibrit olmak üzere 'L7' sınıfı iki kişilik mini şehir aracı üzerine çalışmalar yapmakta olduklarını kaydeden Sapmaz, "Bu çalışmalar içerisinde ise en büyük hayalimiz, dünyaya yön veren gelişmiş ülkelerde de olduğu gibi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımızın makam araçlarının tasarım ve üretimini üstlenmektir" diyerek, devletin zirvesindekilerin kullandığı makam araçlarının tasarım ve üretimine talip olduklarını açıkladı.

(SC-SO-Y)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber