IKBY'den AK Parti'ye destek

IKBY'deki kanaat önderlerinden Abdurrahman Şeyh Osman Abdulaziz ile araştırmacı yazar Muhammet Baziyani, Türkiye'deki Genel Seçim öncesi AK Parti'ye destek açıklaması yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2015 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
IKBY'den AK Parti'ye destek
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) kanaat önderlerinden Abdurrahman Şeyh Osman Abdulaziz ile araştırmacı yazar Muhammed Baziyani, 1 Kasım'da yapılacak 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi AK Parti'ye destek açıklaması yaptılar.

IKBY'deki kanaat önderlerinden ve İslami Hareket Partisi'nin kurucusu Şeyh Osman Abdulaziz'in oğlu Abdulaziz, yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün dikkatler Türkiye'de yapılacak seçimlerde. Bu ülkenin Ortadoğu'daki siyasi, diplomasi ve ekonomik gelişmesinde büyük bir etkisi var. İmparatorluk bakiyesi bir devlet. AK Parti, Osmanlı Hilafeti'nin yıkılmasıyla arka arkaya yaşanan çöküşleri ve gerilemeyi sona erdirmek istiyor. Genel seçim sonuçları Türkiye'nin kaderi için belirleyicidir. O nedenle AK Parti'nin tek başına iktidar olması ve yönetimi elinde bulundurması büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Son süreçte yaşanan olayların Türkiye'nin ekonomisi ve huzuru üzerinde ciddi etkiler oluşturduğuna dikkat çeken Abdulaziz, şunları kaydetti:

"Türkiye halkı, koalisyon hükümetinin acı tecrübelerini görmüştür. O nedenle bu seçim, en çetin seçimlerden bir tanesidir. Ankara ve Kürtlerin yoğunluklu yaşadığı bölgelerde DAEŞ tarafından yapılan eylemler tabii değildir. Bunların hangi partinin veya bölge ülkesinin çıkarına hizmet ettiğini iyice düşünmek gerek"

IKBY'deki eski bakanlardan ve aynı zamanda araştırmacı yazar Muhammed Baziyani ise, yaptığı açıklamada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinden sonra hiçbir şekilde AK Parti ile hükümet kurmayacaklarını ifade etti. Oysa, Kürt meselesinin siyasetle çözülmesini savunan bir parti için bu açıklama çelişkiler barındırıyor. Kürtler adına siyaset yapanların daha hikmetli ve basiretli açıklamalar yapmasını temenni ediyorum. Ayrıca arzumuz AK Parti'nin tek başına iktidarıdır. Çünkü Kürt meselesinin silahla çözüleceği bir devirde değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber