Görmez: PKK Kürtleri dinden uzaklaştırıyor

Rusya'nın Moskova şehrinde STAR'a açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Sovyetler yıkıldığında keşke Müslümanların yanında olabilseydik" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2015 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görmez: PKK Kürtleri dinden uzaklaştırıyor

Ahmet Fatih Erturan

Dünyanın her noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten Görmez, "Her bölge için mesajlarımız farklı. Avrupa'da İslamifobiya'yı önleyecek mesajlar vermeye çalışıyoruz. Avrupa devletlerinin, kendi Müslüman vatandaşlarının haklarına riayet etmelerini istiyoruz. Ortadoğu'daki Müslüman kardeşlerimize ise mezhep çatışmalarını önlemek için ümmet bilincini anlatıp, mezhepler arası ihtilafı ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz" açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki yıl İstanbul İslam Üniversitesi'nin açılacağı müjdesini veren Görmez, Türkiye üzerinden oynanmak istenen oyunlara dikkat çekerek şöyle konuştu: Güneydoğu'da 3-4 büyük çalışmamız var. Ataması yaptığımız 1000 melenin 750'si bölgeden, 250'si diğer bölgelerden. Bölgede görevli kardeşlerimizle yaşanan sıkıntıları enine boyuna değerlendirdik. PKK, terör örgütünün gayesi sadece etnik değildir. PKK aynı zamanda din karşıtı bir mücadele veriyor. Yani PKK terör örgütünün gayesi sadece Kürtleri, Türklerden ayırmak değil, tarih boyunca İslam'a sadakati tartışmasız olan Kürt toplumunu İslam medeniyetinden kopartmak için aynı zamanda bir mücadele veriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber