Jammer'li arsa çetesi!

İstanbul'da, değerli arsaları evraklarda oynama yaparak farklı kişilere satan 'organize' bir çete 'tesadüf' eseri çökertildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Kasım 2015 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jammer'li arsa çetesi!

Yusuf DOĞAN

İşadamı Mustafa Alper, Küçükçekmece'de 10 milyon TL değerindeki arsasının yanından geçerken, bazı ölçümler yapıldığını gördü. Tapulu arsasına giden işadamı, ölçüm yapanlardan Uğur Ç.'ye ne yaptıklarını sorunca, "Babam bu arsayı satın aldı. Proje çizimi için ölçüm yaptırıyoruz" yanıtını aldı. Küçükçekmece Tapu Müdürlüğü'ne giden Alper arsanın önce Turgay H., sonra da Hikmet Ç. adlı kişilere satıldığını öğrendi.

OPERASYON YILDIRMADI

İşadamı Alper'in şikayeti üzerine başlatılan çalışmada arsanın, arşivdeki tapunun resminin değiştirilerek tekrar tekrar satıldığı ortaya çıktı. Bu tespit üzerine düzenlenen operasyonda tapu müdürü Mehmet T., müdür yardımcısı Mustafa Ö., memurlar Lale Ö. ve Halit K., arşiv memuru Necat D. gözaltına alındı. Soruşturmanın sivil tarafında ise arsayı satın alan baba-oğul ile birlikte 7 kişi daha gözaltına alındı. Şebeke lideri 'Hacı' lakaplı Erkan Y. ise sahte kimlikle tedavi gördüğü Bakırköy'deki özel bir hastanede gözaltına alınıp tutuklandı. 'Dosya kapandı' derken aynı bölgeden gelen şikayetler üzerine tekrar çalışma başlatıldı.

İkinci operasyonda Erkan Y.'nin yardımcısı 'Parmaksız' lakaplı Alpay H. ve Halil K. Esenyurt'ta gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 tabanca 4 sahte kimlik ve ileri teknoloji sinyal kesici jammer ele geçirildi. Şüphelilerin telefon konuşmalarının dinlenmemesi için jammer'ı yanlarından ayırmadıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Alpay H. tutuklanırken Halil K. serbest kaldı. Arsanın eski sahibi Mustafa Alper ve usulsüz satışın yapıldığı yeni sahibi Hikmet Ç. arasındaki anlaşmazlığı ise mahkeme çözecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber