Mersin Devlet Hastanesi önünde patlama: 3 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2006 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Devlet Hastanesi önünde patlama: 3 yaralı

Mersin'de, son bir hafta içinde 3. bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yapılan iki saldırı da ölen ya da yaralanan olmazken, Devlet Hastanesi acil servis önündeki patlamada 3 kişi yaralandı.

Son patlamanın terör örgütü PKK'nın "ateşkes ilan ettim" açıklamasının ilk gününe denk gelmesi dikkat çekti. Daha önce de Mersin'de bombalı saldırılar gerçekleştiren PKK'nın bu saldırıya gerçekleştirebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. En son patlama bugün Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama bir bisikletin üzerinde bulunan poşetin içindeki ses bombasının patlaması sonucu meydana geldi. Patlamadan en büyük zararı gören 33 ED 679 plakalı otomobilin sürücüsü Ahmet Özer, aracını hastanenin önüne bıraktığı sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi. Bisikletin daha önceden orada olduğunu belirten Özer, "Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Ben gelmeden önce bisiklet oradaydı." dedi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralar bulunan Özer'in patlamanın şiddeti ile kulağının da duymadığı belirtildi. Bir görü tanığı ise, otomobilin hastane önüne gelmesi ile patlamanın gerçekleştiğini belirterek, bisikletin daha önceden bir kişi tarafından bırakıldığını söyledi. Yoldan geçerken yaralanan Ferdi Kurt da, patlamanın nasıl olduğunu anlayamadığını dile getirdi.

Patlamada ayrıca Erdal Çakır isimli bir vatandaş da yaralandı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan Mersin'de son bir hafta içerisinde Serbest Bölge içinde Petrol Ofisi Dolum Tesisleri bitişiğinde faaliyet gösteren Kalekim Boya Fabrikası'nın istinat duvarı ile binası arasında bir patlama olmuş maddi hasar meydana gelmişti. Büyükşehir Belediyesi yanındaki bir ATM cihazının yanına bırakılan ses bombasının patlaması ile de maddi hasar meydana gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber