CHP, Hüseyin Çelik hakkında gensoru verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 01:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında TBMM Başkanlığı'na gensoru açılması için önerge verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Topuz, Kemal Anadol ve Haluk Koç'un imzasının bulunduğu gensoru önergesi , Bakan Çelik'in 11 Haziran 2006 tarihinde yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda birinci ve ikinci yerleştirmelerden sonra Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Anadolu Öğretmen Libselerinde 5 bin 115, Anadolu Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında 30 bin 178 olmak üzere toplam 35 bin 293 boş kontenjan için üçün yerleştirme başvurusu açmayıp, öğrencilerin nitelikli eğitim alma hakkını engellemek suretiyle kamu kaynaklarını israf etmek, milli eğitim politikalarının belirlendiği Talim Terbiye Kurulunda yapılan yönetmelik değişikliğiyle kurumu işlevsizleştirmek, okullarda kullanılan ders kitapları ve 100 temel eser gibi yardımcı kitapların içeriğini, hurafe, argo, küfür, hakaret ve dinsel motiflerle donatarak okullara sokmak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün birimlerinde partizanca atamaları yargı kararlarına rağmen sürdürerek görevini kötüye kullanmaktan Anayasa'nın 98 ve 99. maddeleri, TBMM İçtüzüğünün 106. maddeleri gereğince gensoru açılmasını istedi.

CHP tarafından daha önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında gensoru önergesi görüşülmesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber