SSK'da nöbet ücreti krizi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na devredilen SSK personelinin nöbetlerden kaynaklanan ödemelerinin yapılması istendi. Eğer dava açılırsa devletin kasasından tam 133 milyon YTL çıkacak Sağlık Bakanlığı'nın başı devredilen SSK personelinin mesai ücretleriyle dertte.

Türk Sağlık- Sen, Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunarak eski SSK personelinin aylık 80 saate varan nöbetlerden kaynaklanan ek ödemelerin yapılmasını istedi. Türk Sağlık-Sen, yerel idare mahkemelerine çok sayıda dava açıldığını belirterek, temyiz yoluna başvurulması üzerine Danıştay kararında söz konusu davanın süre aşımı nedeniyle reddedilmesinde hukuka uyarlık bulunmadığı, idare mahkemesinin kararının bozulduğu hatırlatıldı. Türk Sağlık-Sen, devletin mahkeme masraflarından kaynaklı maddi zarara uğratılmaması ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bu durumda olan personellerin yargı yoluna gitmesine gerek kalmaksızın aylık 80 saate kadar tuttukları nöbetlerden kaynaklanan ek ödemelerin hak ettikleri tarihten itibaren ödenmesini talep etti.

Devletin yükü ağır

Sendika, eski SSK personelinin açacağı davaların devlete getireceği yükü de Sağlık Bakanlığı'na rapor etti. Buna göre, eski SSK personeli ilgili dönemde ayda 80 saat ve üzeri nöbet tutan uzman hekimler ortalama 2.500 YTL, pratisyen hekimler 2.250 YTL, hemşireler 2.000 YTL, idare hizmetleri mensupları ise 1.750 YTL tutarında ilave ek ödemeye hak kazandı. Sendika, şu ana kadar Sağlık Bakanlığı aleyhine dava açan 3500 personele ortalama toplam 8.5 milyon YTL ödeneceğine dikkat çekti.

Hak ettiklerini alsınlar

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunarak devletin zarara uğramasının önüne geçilmesini, aynı zamanda çalışanların haklarının bir an önce verilmesi ve mahkemelerde zaman harcanmamasını istedik. Sağlık Bakanlığı başvurumuzdan sonra illere bir genelge göndererek kurumlara bu personele açılan davalarla birlikte ne kadar para ödendiğini sordu. Bu önemli bir adımdır. Umarım en kısa zamanda bu paralar ödenerek çalışanlar hak ettikleri nöbet ücretlerine bir an önce kavuşur. Devlet de zarara uğratılmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber