Siyaset sahnesi hareketleniyor, yeni bir parti kuruluyor...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçimlerin yaklaşmasıyla hareketlenen politika kulvarına yarın yeni bir siyasi parti katılıyor. Tuna Bekleviç'in liderliğindeki Güçlü Türkiye Partisi (GTP) yarın İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini verecek. Bekleviç, Anadolu'nun Genç Liderleri, Ekonomistler Platformu ve Bilgiler Derneği'nin başkanlığı yürütmesiyle tanınıyor.

GTP'den yapılan yazılı açıklamada, partinin kuruluş aşamasında tamamı 40 yaş altı gençlerin bulunduğu, katılımcılar arasında 18 yaşındaki gençlerin de yer aldığı, ve kadınların siyasi yaşama katılımında pozitif ayrımcılık gözetileceği belirtildi.

Kuruluş aşamasındaki GTP, ?Ortak Gelecek Sözleşmesiö adlı bir metin hazırlayarak bakış açısını özetledi. Parti, Avrupa Birliği sürecinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak demokrasi talebinin arttığını savunuyor. Parti, bu artışla beraber, değişim ihtiyacının derinleştiğini ve karşıt görüş olarak aşırı milliyetçiliğin yükseldiğini belirtirken, ?Gerek sol gerekse sağ düşünce yapısına sahip bir grup yurttaşımız Türkiye'nin içe kapatılmasının yararlı olacağına inanırken, diğer yurttaşlarımız insan odaklı, özgür ve demokrat Türkiye'yi arzusundaö tespitini yapıyor.

GTP, ortak gelecek fikrini ise şu cümlelerle açıkladı:

?Yine bir grup yurdumuzun fiziki bütünlüğünü 'ortak geçmiş' söylemi ile muhafaza edeceğimizi düşünürken, diğer grup tüm yurttaşlarımızın üzerinde uzlaşacağı 'ortak gelecek' hedefi ile birlikteliğimizi sağlayabileceğimize inanıyoruz. Türkiye toplumunu meydana getiren tüm yurttaşlarımız ile Türkiye'yi insan odaklı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak dönüştürmeyi, dünya devletlerinin özgürlükçü demokrasi, adil bölüşüm ve sürdürülebilir barış arayışlarına bütünleştirici katkı sağlayacak seviyeye taşımayı ve ülkemizi uluslararası camianın saygın bir üyesi yapmayı 'Ortak Gelecek Sözleşmesi' olarak kabul ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber