Üniversite hastanelerinin icralarla başı dertte

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Emekli Sandığı, SSK ve yeşil kart fatura bedelleri nedeniyle devletten 30 milyon YTL alacaklı olduğunu ifade etti.

Açıklama yapan Prof. Dr. Erdener, Türkiye genelindeki tıp fakültesi hastanelerinin alacaklarını tahsil edememesi nedeniyle ilaç firmalarıyla medikal firmalara olan borçlarını ödeyemediğini kaydetti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin, SSK, Emekli Sandığı, yeşil kart faturaları karşılığı olarak devleten 30 milyon YTL alacaklı olduğunu ifade eden Erdener, şu bilgileri verdi:

?Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın imzasıyla yayınlanan 45 günde ödeme yapma genelgesine rağmen bu kurumlar ödenek darlığı nedeniyle faturalarını zamanında ödemiyor. Alacaklarımız ödenmeyince, biz de ilaç firmalarına ve medikal firmalara gerekli ödemeleri zamanında yapamıyoruz. Ankara'daki tıp fakülteleri icralarla uğraşıyor. Bizde de böyle 2-3 icra olayı yaşandı.?

Bu durumun devam etmesi halinde, hasta bakamaz hale geleceklerini kaydeden Erdener, bunun nedeninin, ilaç ve medikal malzeme temin ettikleri firmaların malzeme vermemesi olacağını bildirdi. İş yaptıkları firmaların isyan ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Erdener, şöyle devam etti:

?İsyan etmekte haklılar ama elimizden gelen bir şey yok. Devlet bize ek bütçe vermiyor. İlaç ve tıbbi cihazlar da dahil tüm giderlerimizi, döner sermayeden karşılıyoruz. Döner sermaye geliri de Emekli Sandığı ve SSK gibi kurumlardan tahsil ettiğimi fatura bedellerinden oluşuyor.?

?VERGİ ORANLARI DÜŞÜRÜLSÜN?

Kar amacı gütmeyen kurumlar olmalarına rağmen, yüksek oranlarda vergi ödediklerinden yakınan Erdener, üniversite hastanelerinin vergi oranlarının düşürülmesini istedi. Erdener, firmalardan cihaz alırken KDV ödediklerini, ancak SSK ve Emekli Sandığı'na kestikleri faturalara KDV ekleyemediklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber