Vali Şimşek'i harcatan diyalog

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizlililerin görevden alınmasına büyük tepki gösteridiği Vali Gazi Şimşek'in tayininde Kültür ve Turizm Bakanı Atila Koç ile arasında geçen bir diyaloğun etkili olduğu ortaya çıktı.

İşte o diyalog:

Bakan Koç: Vali bey bu olaylar senin başının altından çıkıyor, bu haberleri durdur. Protokolu imzala... Bu yasal bir zorunluluk.

Vali Şimşek: Gelişmeler benim dışında oluyor. En çok da AK Partili arkadaşlar konuşuyor. Benim yapacağım bir şey yok.

Valilikten sızan bilgilere göre, ören yeri gelirlerinin kesilmesinden sonra Yeni Asır'da peşpeşe haberler yayınlanınca, Bakan Koç, önce AK Parti Denizli milletvekillerinden birisi aracılığı ile Vali'yi uyardı; "Bu haberleri durdursun" talimatı verdi. Haberler devam edince de bizzat telefon edip, "Vali Bey bu olaylar senin başının altından çıkıyor; bu haberleri durdur. Protokolu da imzala... Bu yasal bir zorunluluktur" dedi.

Vali Şimşek ise Bakan'a "Gelişmeler benim dışında oluyor. En çok da AK Partili arkadaşlar konuşuyor. Benim yapacağım bir şey yok" yanıtı verdi. Bakan'ın imzaladığı sözleşmeyi de imzalamadı, 60 gün beklettikten sonra yüzde 75 bakanlık payını, Denizli lehine çevirdikten sonra imzalayıp Ankara'ya gönderdi. Bu olay görevden alınmasında etkili oldu.

KONUŞMAYI DOĞRULADI

Vali Şimşek, Bakan Koç ile telefon görüşmesi yaptıklarını doğruladı ve "Koç'a 'Haberlerin ve Pamukkale isyanının kendi dışımda geliştiğini bu konuda bir şey yapamayacağımı söyledim. 'Gelişmeler benim dışımda gerçekleşiyor. Müdahale şansım yok. Ayrıca konuyla ilgili en fazla açıklamayı da AK Partili arkadaşlarımız yapıyor' dedim" diye konuştu..

ŞİMŞEK: YAŞIMIZ GENÇ

Merkeze alındığının açıklanmasından sonra "Arkandayız. Seni seviyoruz" ziyareti yapan Denizlililer'i kabul eden Vali Gazi Şimşek, ziyaretçilerine, "Pamukkale için başıma böyle bir şey geldi diye üzülmem. Çocuklarıma ve torunlarıma anlatacağım önemli bir şey bu... Bir yolsuzluk veya haksızlık nedeniyle merkeze alınmadım. Onun için içim çok rahat. Ayrıca daha yaşımız genç. Siyasi irade ile geldik, yine siyasi irade ile gidiyoruz. Ankara'nın tasarrufudur. Oturur tekrar sıramızın gelmesini bekleriz. Hak, iyi olandan yana mutlaka tecelli eder" dedi.

TEPKİLER SÜRÜYOR

Denizli'de Vali Şimşek'in merkeze alınmasıyla ilgili tepkiler dün de devam etti. Çoğunluk, "Vali Şimşek'e haksızlık yapıldı" görüşünde birleşirken, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Süleyman Boz, "Denizli'nin kaderi hiç değişmeyecek. İspartalı ve Aydınlı Bakanlar ya Denizli'yi harcıyor ya da Denizli'nin hakkını savunan bürokratları... Bu da bizim eleştirilerimizin haklılık payını ortaya seriyor" dedi.

"ZEYBEKCİ'NİN SUÇU"

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan:

AK Parti yine yapacağını yaptı. Bürokrasiye rağmen iş yapan ve ileriye doğru yürüyen bir mülki amiri siyasi kaprislere kurban etti. Bunda Bakan Koç kadar Denizli AK Parti milletvekilleri ve Belediye Başkanı Zeybekci'nin de suçu ve günahı vardır. Vali Şimşek'in merkeze çekilmesinin siyasi olmadığını söylemek politikayı bilmemektir. O'nu siyasi irade getirmiş ve yine siyasi irade merkeze almıştır.

Denizli turizmciler Derneği Başkanı Faik Pişkin: Biz turizmciler olarak Valimizden çok memnunduk. Pamukkale'ye sahip çıktı. Sonuna kadar direndi. Sözlerinin hep arkasında durdu. Öncelikle Pamukkale kaybetti. Pamukkale gelirleri direnişi tüm sivil toplum örgütlerinin bir mücadelesidir. Ve sürecektir.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci: İyi niyetli ve Denizli için çalışan aktif bir Valiydi. Ataması çok zamansız oldu. Üzüldüm. Pamukkale ile ilgili olabilir mi? Bunu ben idari bir tasarruf olarak görüyorum. Pamukkale projesinde ortaya koyduğu katkılar unutulamaz.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel: Denizli için çok çalışan bir valimizdi. Merkeze alınması bizim için sürpriz oldu. Sivil Toplum Kuruluşları ile arası çok iyiydi ve güzel bir çalışma sergiliyordu. Bizim için sürpriz oldu. Alınmasında Pamukkale olayındaki tavrının etkili olduğunu sanmıyorum. Çünkü Pamukkale sadece Vali Bey'in olayı değil, hepimizin olayıdır. Pamukkale'ye hepimiz sahip çıkmaya devam edeceğiz.

PAÜ Rektörü Hasan Kazdağlı: Vali'nin alınması sürpriz bir gelişme. 3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Çok iyi bir diyalogumuz vardı. Atamaya çok üzüldüm. Ancak

böyle atamalarda 'takdir hükümetindir' demek daha doğru olur. Pamukkale için kendisiyle çok iyi şeyler yaptık ve iyi yol aldık. Gelir meselesi konusunda çok çabaladı ve mücadele verdi. Vali Gazi Şimşek her zaman Denizli'nin haklarını savunmuştur.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET NEŞŞAR'DAN İDDİA: ŞENER'İ ZAYIFLATMAK İÇİN SİVAS VALİSİ'NE YER AÇILDI

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar ise, Gazi Şimşek'in merkeze çekilmesinin, diğer AK Partili bakanlardan farklı tavırlar ortaya koyan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in Sivas'taki gücünü kırmak amacı taşıdığını söyledi. Neşşar: "Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener her Sivas'a gittiğinde Vali Konağı'nda Sivas Valisi Canpolat'ın yanında kalıyormuş.

Şener ile Vali Hasan Canpolat'ın arası çok iyiymiş. Bu da Şener'i seçim bölgesi Sivas'ta çok güçlü kıldığı için AK Parti harekete geçmiş. Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener arasındaki çelişki yüzünden Sivas Valisi Canpolat Denizli'ye gönderildi. Sivas'ta Şener'in gücü ve etkisi kırılmak isteniyordu. Bu arada olan da bizim çalışkan valimiz Gazi Şimşek'e oldu" dedi. Mehmet Neşşar sayrıca Abdüllatif Şener'in ve Hasan Canpolat'ın Çerkez kökenli olduğunu ve bu yüzden iyi anlaştıklarını da söyledi.

Neşşar ayrıca, "Denizli'de Recep Yazıcıoğlu'nun eksikliğini hissettirmeyen iyi bir valiydi. Merkeze alınması bir kayıptır. Bunda Pamukkale'nin çıkarlarını Bakan Atilla Koç'a rağmen koruması rolünün olduğuna inanıyorum. Şimdilik Koç kazandı ama Denizli halen son sözünü söylemedi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber