İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakanlık'ta çalışacak personele 4 yıllık üniversite mezunu olma ve yabancı dil bilme koşulu getiriliyor.

Haber Giriş : 15 Mart 2004 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık'ta çalışacak personele 4 yıllık üniversite mezunu olma ve yabancı dil bilme koşulu getiriliyor.

Hükümet, Başbakanlığı kamu reformu kapsamında yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor. Başbakanlıkta görev yapabilmek için ?4 yıllık üniversite mezunu olma ve yabancı dil bilme? koşulu getirilecek. Buna göre, Başbakanlıkta halen 3 bin 50 olduğu belirtilen personel sayısı, bin 500'e kadar düşürülecek.

Edinilen bilgilere göre, Başbakanlığı, halen Mecliste görüşülen Kamu Yönetimi Yasası çerçevesinde yeniden yapılandırmak üzere yapılan çalışmalarda sona gelindi. Çalışmalar kapsamında Başbakanlık Teşkilat Yasası yeniden düzenlendi. Önümüzdeki dönemde Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirilmesi beklenen yeni düzenlemeye ilişkin tasarı taslağı, Başbakanlıkta köklü bir dönüşüm öngörüyor.

Bu sayının artmaması için de norm kadro uygulaması getirilecek. Emekliliği gelen personel emekliliğe sevkedilecek, ilgili kurumlardan getirilen personel de eski yerlerine gönderilecek. Başbakanlıktan alınan personel için ?personel havuzu? oluşturulacak ve buradan başka görev alanlarına kaydırılacak.

Başbakanlıkta görev yapabilmek için ?4 yıllık üniversite mezunu olma ve yabancı dil bilme? koşulu da aranacak. Bu koşul belirli bir süreç içinde uygulanacak ve Başbakanlıkta görev yapan personel bu çıtanın altına düşmeyecek.

Başbakanlığı yapılandırma kapsamında hizmet birimleri de yeniden düzenleniyor. Buna göre, 10 hizmet birimi lağvedilirken, 3 yeni birim kuruluyor. Lağvedilecek birimler şunlar:

?İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Güvenlik İşleri Başkanlığı, Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Halkla İlişkiler Başkanlığı, Bilgi İşlem Başkanlığı, Personel Prensipler Genel Müdürlüğü ve Savunma Sekreterliği.?

Tasarıya göre, Başbakanlıkta, ?Destek Hizmetleri?, ?İnsan Kaynakları? ve ?Stratejik Araştırmalar Merkezi? adıyla 3 yeni hizmet birimi kurulacak. Kapatılan birimlerin işlerini yürütmek üzere de yeni kurulan birimlerde şeflikler oluşturulacak.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber