AYM, 7 bireysel başvuruyu görüşecek

AYM'nin 11 Kasım 2015 Çarşamba Günü Saat 9:30'da Yapılacak Mahkeme Toplantısı gündemi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2015 17:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM, 7 bireysel başvuruyu görüşecek

Anayasa Mahkemesi 11 Kasım 2015 Çarşamba Günü Saat 9:30'da yapılacak mahkeme toplantısı gündemini belirledi.

AYM, 11 Kasım Pazartesi günün 7 bireysel başvuruyu görüşecek

GENEL KURUL

Sıra

No:

Başvuru

No

Başvuru Konusu

İnceleme Evresi

1.

2013/2105

Başvuru, karar sonucunu etkileyecek bir iddianın ilk derece mahkemesi kararında karşılanmamış olması nedeniyle gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği iddiası hakkındadır.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

2.

2013/2623

Başvuru, bir internet gazetesinde yayınlanan bir yazının mahkeme kararı ile internetten kaldırılmasının basın özgürlüğünü ihlal ettiği iddiaları hakkındadır.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

3.

2013/1789

Başvuru, ebeveyn tarafından velayet altında bulunan başvurucuya bebeklik dönemi aşılarının uygulanması kabul edilmediği halde, bu hususta Mahkemece sağlık tedbiri uygulanmasına karar verilmesi nedeniyle maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkının ihlali iddiasına ilişkindir.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

4.

2013/9880

Başvuru, boşanma davası sonrasında velayet hakkı tanınan çocuğun soyadını değiştirme talebiyle açılan davanın reddedilmesi nedeniyle aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiği iddiası hakkındadır.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

5.

2013/7979

Başvuru, boşanma davası sonrasında velayet hakkı tanınan çocuğun soyadını değiştirme talebiyle açılan davanın reddedilmesi nedeniyle aile hayatına saygı hakkının ve karar sonucunu etkileyecek olan iddiaların derece mahkemesi kararlarında karşılanmamış olması nedeniyle gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği iddiaları hakkındadır.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

6.

2014/13044

Suriye vatandaşı olan, hakkında "kamu düzeni veya kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle sınırdışı etme kararı alınan ve başvuru tarihinde Kumkapı Geri Gönderme Merkezinde idari gözetim altında tutulu bulunan başvurucu, sınır dışı edilmesi halinde yaşam hakkının tehlikeye girme, işkence ve kötü muameleye tabi tutulma riski bulunması, geri gönderme merkezinde maddi ve manevi bütünlüğünü ihlal edecek biçimde, insan onuruna yakışmayan koşullar altında tutulması ve hukuka aykırı şekilde idari gözetim kararının çok uzun süre devam ettirilmesi nedenleriyle, yaşam hakkının, işkence ve eziyet yasağının ve özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini ileri sürmüş, tedbir kararı verilmesi ve tazminata hükmedilmesi talebinde bulunmuştur.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

7.

2013/1566

Başvuru, 10/4/1981 tarihinden itibaren kendisinden haber alınamayan N.Y.'nin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra devletin himayesi altında kaybolduğu ve adli makamlarca maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için etkili soruşturma yapılmadığı iddiaları hakkındadır.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber