Gençlik Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisleri Kararında değişiklik

2015/8133 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisleri Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlik Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisleri Kararında değişiklik

Karar Sayısı: 2015/8133

Ekli "Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisleri Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar"ın yürürlüğe konulması; adı geçen Bakanlığın 17/8/2015 tarihli ve 214 sayılı yazısı üzerine, 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 12/10/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YURT DIŞI KOORDİNASYON OFİSLERİ HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KARAR

MADDE 1- (1) 2/5/2012 tarihli ve 2012/3233 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisleri Hakkında Karar"m 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Bu şekilde görevlendirilenlere, koordinatörler için 6 ncı maddenin ikinci fıkrasında belirlenen günlük net ücret ödenir."

MADDE 2- (1) Sayıştay'ın görüşü alman bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Gençlik ve Spor Bakanı yürütür.



Madde 4 - (1) Bakanlık, yurt dışında yürüteceği program, proje ve faaliyetlerin gerektirdiği koordinasyonun sağlanması amacıyla ihtiyaç duyulan ülkelerde Dışişleri Bakanlığının görüşü ve ikili anlaşmalar çerçevesinde ofis açabilir. Ofislerin açılacağı yerler ve süresi Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenir.

(2) Ülke şartlarının gerektirdiği durumlarda, farklı şehirlerde olmak kaydıyla, aynı ülkede birden fazla ofis açılabilir.

(3) Bakanlığın program, proje ve faaliyetlerinin yoğunluğunun müstakil bir koordinasyon ofisi kurmayı gerektirmediği durumlar ile ofis açılmasına ilişkin işlemlerin tamamlanmasına kadar geçen süre için, Bakanlık yabancı ülkelerde diğer kurumlar tarafından açılmış ofisler veya yurt dışı temsilciliklerde Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine personel görevlendirebilir. Bu personel görevlendirildiği ofis koordinatörüne veya dış temsilcilik misyon şefine bağlı olarak çalışır.

(4) Birden fazla ülkeyi kapsayacak şekilde ofis açılabileceği gibi, bir ülkede kurulan ofis, coğrafi veya ekonomik durumları göz önünde bulundurulmak ve Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle birden fazla ülkedeki program, proje ve faaliyetleri koordine etmek üzere yetkilendirilebilir.

Madde 6 - (1) Ofislerde görevlendirilen koordinatörler ile yardımcı personele sadece resmi gidiş ve dönüşleri için 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre geçici görev yolluğu ödenir.

(2) Ofislerde görevlendirilen koordinatör ve yardımcı personelden; ofislerdeki görevleri süresince kadro dereceleri, görevlendirildikleri ülkenin ekonomik ve sosyal şartlan ile ofisin bulunduğu şehrin hayat standartları göz önünde bulundurularak, koordinatörler için günlük net 140 ABD Dolarını, yardımcı personel için ise günlük net 100 ABD Dolarını geçmemek üzere Bakan tarafından belirlenecek tutarda ücret ödenir. Ofislerde görevlendirilecek personele talepleri halinde, ilk gidişleri sırasında bu Karar esaslarına göre hesaplanacak iki aylık ücret tutarında avans ödenebilir. Ödenen avans ilk dört aylık ücretlerinden eşit şekilde aldıkları döviz cinsi kullanılarak mahsup edilir.

(3) Ofislerde görevlendirilen mahalli personele, yürüttükleri görevler, eğitim durumları, yabancı dil bilgileri ve ülkenin geçim koşulları göz önünde bulundurularak, ilgili koordinatörün teklifi ve Bakanlık onayı ile aylık 1500 ABD Dolarını geçmemek üzere ücret ödenir.

(4) Ofislerde çalışan personele yapılacak ödemeler, Merkez Bankasınca içinde bulunulan yıl için açıklanan ilk Dolar/Euro paritesi dikkate alınmak suretiyle Euro olarak da yapılabilir.

(5) Ofislerde daimi olarak altı aydan fazla süreyle görevlendirilen personelin sağlık harcamaları, yurt dışında sürekli görevlendirilen personelin tabi olduğu esas ve usullere göre gerçekleştirilir. Altı aydan az süreyle görevlendirilen personel ise, geçici görevle yurt dışına gönderilenlerin tabi olduğu esas ve usullere göre sağlık hizmetlerinden yararlandırılır.

(6) Ofislerde görev yapan personelin başka şehirlere ya da görev yapılan ülke dışına görevlendirilmesine ilişkin işlemlerde 30/1/2012 tarihli ve 2012/2760 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri uygulanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber