Uzman Erbaşın, kamuda görev almasına yönelik dilekçe

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in notu: 1- Aşağıdaki dilekçe; en az iki yıl uzman erbaş olarak çalışmış ve istifaen bu görevden ayrılmış Uzman Erbaşların kamuda memur olarak görev talep etmelerine ilişkindir.

2- Uzman Erbaş olarak çalışırken istifaen ayrılan bir kişi kamu kurumlarına aşağıdaki dilekçe ile başvurabilir. Ancak, dilekçenin kabul edilmesi "idarenin takdirinde" olan bir konudur. İdarenin takdirinin neye göre oluşacağının belirlenmiş bir standardı bulunmamaktadır. Bir başka deyişle bu tür dilekçelerin dikkate alınmasında siyasi kayırmacılık önemli rol oynamaktadır.


???.... BAKANLIĞINA
??.??GENEL MÜDÜRLÜGÜNE
???.?BAŞKANLIĞINA
???.?MÜSTEŞARLIGINA
??.??BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

3229 sayılı Uzman Erbaş Kanuna tabi uzman erbaş olarak çalışmakta iken işimden kendi isteğimle istifa ederek ayrıldım.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 92 inci maddesinin son fıkrasında "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler. Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan, 6.6.2000 tarih ve 24071 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa Tabi Olarak İstihdam Edilen Uzman Erbaşların Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atanmalarına İlişkin 2000/2 No'lu Tebliğde; "3269 sayılı Kanuna göre Uzman Erbaş kadrolarında istihdam edilmeleri sebebiyle 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi de dikkate alınarak azami adaylık süresi kadar çalışmış ve kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olmak kaydıyla Uzman Erbaşların, 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde belirtilen sürelere tabi olmaksızın yürürlükteki Başbakanlık genelgeleri çerçevesinde açıktan atama izni alınması suretiyle aynı Kanunun 92 nci maddesine göre koruma ve güvenlik görevlisi kadroları ile kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara atanmaları hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde bulunmaktadır." denilmektedir.

Uzman erbaş olarak çalıştığım süre iki yılı aşkın olup ayrıca kendi isteğimle uzman erbaşlıktan ayrıldım. Bu çerçevede, Kurumunuzda mevcut boş memur kadro unvanlarından durumuma uygun olanına 657 sayılı Kanunun 92 maddesinin son fıkrası hükmü uyarınca atanmak istiyorum.

Saygılarımla Gereğini arz ederim.

İmza
Adı / soyadı


EKLER:
Ek 1- Hizmet Belgesi fotokopisi
Ek 2- İstifaya ilişkin belge fotokopisi

ADRES:
??????????????
?????????????..
??????..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber