TUSKON'da polis araması

TUSKON'un Ankara'daki binalarında polis arama yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TUSKON'da polis araması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.

AA muhabirinin başsavcılıktan edindiği bilgiye göre, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında TUSKON ve bağlı federasyonlara ait binalarda arama başlatıldı.

TUSKON'a bağlı ANFED'deki arama sona erdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna (TUSKON) bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezinde polisin yaptığı arama tamamlandı.

Derneğin Balgat'taki merkezinde, polisin sabah saatlerinde başlattığı arama, akşam üstü sona erdi. Polis, arama sonucu bazı belgelere el koydu.

ANFED Genel Sekreteri Zeynel Fırat, aramanın tamamlanması sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin sabah 09.00 sıralarında derneğe geldiğini söyledi.

Savcılık evraklarının ibraz edildiğini ve arama yapıldığını belirten Fırat, "İstedikleri bazı evrakları verdik. Gelmelerine çok gerek yoktu. Evrakları biz kendilerine de getirebilirdik. Fakat buraya kadar geldiler, bazı evrakları alıp gittiler" diye konuştu.

Türkiye'deki iş dünyasının daha etkin olması ve yurt dışına daha iyi açılabilmeleri için faaliyetlere devam edeceklerini kaydeden Fırat, daha sonra yazılı açıklama yapacaklarını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunun "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında bugün TUSKON'a bağlı ANFED, Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Aktif Sanayici İşadamları Derneği, Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği ve Sivil Toplum Akademisine ait 18 adreste arama yapıldı.

Arama yapılan adresler arasında işadamları Ömer A, Hasan Ö, Hüseyin S, Mutlu Ş. ve Ekrem A'ya ait şirketlerin de bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber