Emniyette 'kendi üniformanı kendin dik' dönemi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, 5 yılda bir yenilenen tören üniformalarını bu kez hazır dağıtmayacak. Kendi üniformalarını diktirmeleri istenen polislere 33-56 YTL dikiş parası verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 5 yılda bir hazır dikilmiş olarak dağıtıltığı tören üniformalarını bu yıl polislerin kendilerinin diktirmesine karar verdi. Bunun için polislere kumaş ve dikiş parası veriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün illere gönderdiği genelgede bu yıl tören elbiselerinin personelce temin edileceği belirtildi. Müdürden bekçiye kadar tüm personele tören elbisesi dikiş ücreti olarak 33 YTL ile 56 YTL arasında değişen yardım parası dağıtıldı. Önümüzdeki günlerde kumaş parası da verileceği bildirildi. Polisler, şimdi 33 ile 56 YTL'ye takım elbise, şapka, palto veya pardösüyü nasıl diktireceğini düşünüyor. Tören elbiselerinin hazır fiyatının ise 1000-1500 YTL arasında olduğu belirtildi.

SİVİLE DE TAKIM

"Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği"nin 2. fıkrasında yer alan "Emniyet Hizmetleri Sınıfında görevli personele tören veya bayram gibi özel günlerde giyilmek üzere 5 yılda bir kumaştan takım elbise, şapka, palto veya pardösü verilir" hükmü gereğince, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dağıtılan genelge başta 81 ilin İl Emniyet Müdürlükleri olmak üzere polis okullarına gönderildi. Personele verilecek ödeme şöyle: Resmi Personel (Memurdan Müdüre kadar polis): 56 YTL 55 Ykr (Dikiş ücreti) Sivil Personel: 124 YTL 70 Ykr Kumaş ve dikiş ücreti) Bekçi: 33 YTL 760 Ykr (Dikiş ücreti)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber