Meclis lojmanları 'cins tashihi'nden geçecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ, yeni Meclis lojmanları projesi kapsamında, Maliye Bakanlığı'nın başarısızlıkla sonuçlanan ilk projesi döneminde konutken büroya dönüştürülen 165 daireyi satmadan önce "cins tashihi" yapma kararı aldı. Üst düzey bir TOKİ yetkilisi "Cins tashihi nedir?" sorusuna, "Konutları işyerine dönüştürerek zorla erkek yaptılar. Şimdi daireleri ihaleye çıkmadan önce tekrar konut haline getireceğiz. Yeniden güzel kızlarımız olacak" dedi.

MECLİS lojmanlarında, Maliye Bakanlığı projesinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine devreye giren ve öncelikle "muvafakat sorunu"nu çözen TOKİ, şimdi de çok katlı bloklardaki 165 daire için "cins tashihi" yapma kararı aldı. Üst düzey bir TOKİ yetkilisi "Cins tashihi nedir?" sorusuna, şu esprili yanıtı verdi: "İlk projede, (Türkiye Ticaret Merkezi) çok katlı bloklardaki 165 konutu, ofise dönüştürerek zorla erkek yaptılar. Şimdi daireleri ihaleye çıkmadan önce tekrar konut haline getireceğiz. Yeniden güzel kızlarımız olacak. İşte biz buna cins tashihi diyoruz."

NE DEMEK:

Cins tashihi, "tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın niteliğinin değiştirilerek, kütüğe bir başka nitelikte tescil edilmesi" anlamına geliyor. Taşınmaz Hukuku alanında sık karşılaşılan bir işlem olan "cins tashihi"ne, arazi üzerinde yeni bir bina inşa edilmesi ya da mevcut binanın yıkılarak arsaya dönüştürülmesi seçeneklerinde başvuruluyor. Çok katlı bloklardaki 165 daireyi satmayı planlayan TOKİ, konutken ofise dönüştürülen daireleri yeniden konut haline getirdikten sonra satışa çıkaracak.

İMAR TADİLATI SÜRÜYOR:

TOKİ yetkilileri, Meclis lojmanları alanında 400 villanın yerine gerçekleştirilecek yeni kompleks için imar planındaki tadilat çalışmasının sürdüğünü belirtti. Yeni projeyi "iddialı" olarak niteleyen yetkililer, teknik çalışmalar biter bitmez ihalenin yapılacağını, ihale aşamasının yakın olduğu bilgisini verdi.

ÇİNİCİ'NİN VİLLALARI YIKILACAK:

Akibeti üç yıldan bu yana akibeti belirsiz olan ve uluslararası alanda tanınmış mimar Behruz Çinici'nin eseri olan tripleks villaların yıkılacağı ise kesinleşti. Yaklaşık dört yıldır boş olan 400 tripleks villanın yerine, üst gelir grubuna hitap edecek, 1500-2000 konutluk yeni bir yerleşim alanı yapılacak. Yeşil alan, gölet ve sosyal tesisleriyle dünya ölçeğinde modern bir yerleşim merkezi olması amaçlanan ve "gelir paylaşımı" esasıyla yapılacak yeni proje gerçekleştiğinde Hazine'ye de gelir aktarılacak. 246 bin 650 metrekare üzerine kurulu olan Meclis lojmanları alanına yapılacak "modern konaklar" inşaat başlarken satışa sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber