AÖF Kitapları, geliştirilen çağa uygun, okuma olanağı sunuyor

Toplum odaklı ve eşitlikçi hizmet anlayışıyla, 30 yılı aşkın süredir Açıköğretim Sistemi aracılığıyla Türk Yükseköğretimine önemli hizmetler sunan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Kitaplarını, geliştirilen çağa uygun bir sistemle satışa sunarak herkese okuma olanağı sunuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2015 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AÖF Kitapları, geliştirilen çağa uygun, okuma olanağı sunuyor

"Hayat boyu öğrenme" felsefesinden hareketle çalışmalarını sürdüren Anadolu Üniversitesi, "Açıköğretim Kitap Satışı" ile fırsat eşitliği sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla da Türkiye'nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstleniyor.

30 yılı aşkın bir süredir, Açıköğretim Sistemi sayesinde yükseköğretim alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdüren Anadolu Üniversitesi, hayata geçirdiği yeni projeler sayesinde hem çağın gerekliliklerini yerine getirmeye hem de eğitimde fırsat eşitliği sunmaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve üretken insan kaynağı ile çağın gerekliliklerine göre kendini sürekli yenileyerek Türk Yükseköğretiminde pek çok yeniliğe imza atmayı sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından hayata geçirilen "Açıköğretim Kitap Satış" projesi de geliştirilen söz konusu yeniliklerin başında geliyor. Açıköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan, temel öğrenme materyali olarak işlev gören ve makul bir fiyatlandırma ile satışa sunulan kitaplara artık herkes rahatlıkla ulaşabilecek. Daha önceki yıllarda da kitap satışının gerçekleştirildiği ancak uygulama olarak yaygın ve sistemli bir yapının olmadığı bu olanak, satışların gerçekleştirilmediği dört yıllık bir aranın ardından çağın gerekliliklerine uygun olarak geliştirilen "Açıköğretim Kitap Satış" sistemi sayesinde artık daha kolay ve hızlı şekilde okurlarıyla buluşuyor. Açıköğretim kitapları, Anadolu Üniversitesi'nin toplum odaklı ve yenilikçi hizmet anlayışıyla şimdiden daha fazla okuyucuya ulaşmış durumda.

10 TL'YE HERKES BU FIRSATTAN YARARLANABİLECEK

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi kapsamında hazırlanan kitaplara isteyen herkes, "https://kitapsatis.anadolu.edu.tr/" internet adresinden "Kitap Satış Sistemi"ne giriş yaparak sadece 10 TL gibi makul bir fiyata satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecek. Kitap Satış Sistemine giriş yapanlar, buradan kendileri için hazırlanmış olan 19 farklı kategorideki 804 kayıtlı kitaptan, satışa sunulan 410 kitaba ulaşabilecek. Sistem esnek, sade, kolay kullanımının yanı sıra mobil uyumlu ara yüzü sayesinde kullanıcılarına kısa sürede kayıt ve sipariş olanağı sunuyor. Kullanıcılar ayrıca "kategoriler" ve "arama kutusu" sekmeleri aracılığıyla kitapların detaylarına da rahatlıkla ulaşabiliyor.

KREDİ KARTI İLE HIZLI VE GÜVENLİ SATIŞ OLANAĞI

Kitap Satış Sistemi, kullanıcılara ayrıca kredi kartı ile "online", "hızlı" ve "3D güvenli satın alma" olanağı tanıyor. İnternet üzerinden siparişlerini oluşturan kullanıcılar, sistem aracılığıyla tahmini teslimat süresi ve kargo ücreti gibi konularda da bilgi sahibi olabiliyorlar. Eğitim alanında yaşanan bütün bu gelişmeler, Anadolu Üniversitesi'nin gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerini ne denli üst düzeyde kullandığını, dünyada açık ve uzaktan öğrenme alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve öğrencilerden aldığı geri bildirimlerle sunduğu eğitim hizmetlerinin kalitesini sürekli olarak arttırdığını bir kez daha gösteriyor. Hayata geçirilen bu proje aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin, Türkiye'nin eğitim sorunlarına karşı duyarlılığının ve çözüm odaklı işleyişinin en somut ve yeni örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

ARTIK HERKES KENDİ KENDİNE ÖĞRENEBİLME OLANAĞINA SAHİP OLACAK

Satışa sunulan kitaplar, bilgi teknolojilerinden turizme kadar pek çok alanda öğrenim olanağı ve kolaylığı sunuyor. Açıköğretim Sistemi'ndeki öğrencilerin yanı sıra herkesin yararlanabileceği kitaplardan şu an 410'u satışta bulunuyor. Bu sayının ise ilerleyen dönemlerde artması planlanıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen herkese açık olan sistem, uzaktan öğretim tekniğine göre hazırlanan ders kitapları sayesinde kişilerin kendi kendilerine öğrenebilmelerinin kapılarını açıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber