Anadolu Atayün: Cemaatle bağım yok

Konya merkezli 19 ilde 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturmada Tutuklu sanıklardan eski polis başmüfettişi Anadolu Atayün, Fethullah Gülen cemaatiyle bir bağının olmadığını ileri sürerek, "Ne kendim, ne çocuklarım, 'Hizmet Harekatı' denilen yere gitmediler. Ben Türkçe Olimpiyatlarına hiç gitmedim. Bu dava hukuki değil, siyasidir" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2015 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Atayün: Cemaatle bağım yok

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci celsesi bugün başladı. Geçen 15 Ekim günü başlayıp 3 gün süren duruşmada dinlenen eski polis başmüfettişi ve Konya'da dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü olan Anadolu Atayün'ün dinlenmesine devam edildi. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de kardeşi olan ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Anadolu Atayün, ifadesinde cezaevinde kendisine sanki hüküm giymiş bir tutum sergilendiğini ileri sürdü.

Hayali bir örgütten bahsedildiğini ileri süren Atayün, ifadesinde "Hayali bir örgütten bahsediliyor. Savcı Zekeriya Öz hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Interpol, böyle bir örgüt yok diyerek, geri iade etti. İnterpolün Zekeriya Öz'e verdiği kararın, hakkımda da getirilmesini istiyorum" dedi.

Fethullah Gülen cemaatiyle bir bağının olmadığını ifade eden Atayün, şunları söyledi:

"Sayın Fethullah Gülen'le görüştüğü iddia edilen kişilere, hep darbe süreçlerinde dava açılmıştır. Bu memlekette anayasa ve hukuk güvenliği çiğneniyor. Bana kalsa ben savunma yapmayacağım, ama burada suçu günahı olmayan memurlarım var (Tutuklu 2 polis memuru). Onlar için savunma yapıyorum. İnsanlar bizi suçlarına ortak edemeyecekler. Ne kendim, ne çocuklarım, 'Hizmet Harekatı' denilen yere gitmediler.

Ben Türkçe Olimpiyatlarına hiç gitmedim. Bu dava hukuki değil, siyasidir. Örgütün kurucusu Fethullah Gülen deniyor. Ama iddianame de yok. Fethullan Gülen ile ismi geçenler neredeler?"

'TALİMATLARI SAVCI VE HAKİMDEN ALDIK'

2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik Konya Emniyeti tarafından yapılan operasyonların savcı ve hakimlerin talimatıyla gerçekleştirildiğini belirten Anadolu Atayün, "Biz bu talimatların hepsini savcıyla, hakimle yaptık. Ama niye onlar yok. Onların kandırıldık dediklerini bilemedik biz. Alparslan Karabay, Ayhan Ünal, Mahmut Dügün ve ne kadar savcı ve hakim varsa bizimle çalışan, hepsinin ifadesi alınsın. Kandırılmış savcılar, hakimler diye bir şey yok. Kanunda bunlar yıllarca ceza savcılığı, hakimliği yapmış insanlar. Tüm savcı ve hakimlerin tanık olarak dinlenilmesi gerek. Çünkü talimatları biz onlardan aldık. Suç ortağımız onlar bizim" dedi.

Atayün, cemaatin sosyolojik bir yapılanma olduğunu ileri sürerek, "Cemaat sosyolojik bir yapılanmadır. Terör örgütü olmaz. Zorlarsanız da böyle olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber