Silvan'da 2 ölü 6 yaralı daha

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki çatışmalarda dün 2 kişi ölürken, Şırnak'ta da polis aracına roketli saldırıda Cizre Devlet Hastanesi isabet aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Kasım 2015 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silvan'da 2 ölü 6 yaralı daha

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde 8 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilen Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde operasyon sürüyor.

Çatışmalarda dün taksi şoförü Mehmet Gündüz (45) ile Yakup Sinbağ ölürken, 1'i polis 6 kişi yaralandı. Mescit Mahallesi'nde PKK'lı teröristler, hendekleri kapatmaya giden bir kepçeyi ateşe vererek güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 polis memuru yaralandı. Polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada mahalleye 150 metre mesafedeki bölgede Abdulsemet Kesici, Seyfettin Kurt, Kudbettin Çiçek ve Mustafa Sağlam yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Cami Mahallesi'ndeki evine roketatar mermisi isabet eden 70 yaşındaki Mehmet Emin Çiçek de cam parçalarından yaralandı.

Bu arada Silvan Kaymakamlığı, muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara dün 3 bin ekmek dağıttı. Silvan'da geçen hafta teröristlerin keskin nişancı silahı Kanas'la vurduğu özel harekat polisi Necmi Çakır şehit olurken, PKK'lı olduğu açıklanan Müslüm Tayyar ile 20 yaşındaki Sertip Polat, 24 yaşındaki Engin Gezici ve kendisine yardım etmek isteyen halası 55 yaşındaki İsmet Gezici ölmüştü.

HASTALAR BAŞKA KENTLERE

Şırnak'ta dün sabah saat 08.00'de Cizre Devlet Hastanesi'ne giden polis panzerine, teröristler roketatarla saldırdı. Saldırıda, hastanenin diyaliz ünitesi ile morguna roketatar mermisi isabet etti. Binada büyük hasar oldu. 31 hasta Şırnak ve Nusaybin'deki hastanelere sevk edildi. PKK'lı teröristler dün saat 15.40'ta 3 yere eşzamanlı saldırı düzenledi. Teröristler Dicle Polis Karakolu, Hükümet Konağı ve Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar isabet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber