'Erdoğan'ı dinleme talimatını Dumanlı verdi!'

Tayyip Erdoğan ve o dönem dışişleri bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dinleme talimatını Ekrem Dumanlı'nın verdiği iddia edildi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Kasım 2015 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erdoğan'ı dinleme talimatını Dumanlı verdi!'

Elif ALTIN

Zaman Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın 'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturmasında şüpheli olduğu, hatta tutuklu olan Gültekin Avcı ile birlikte aynı tarihte hakkında "darbeye teşebbüs ve suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek' suçundan gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldığı ortaya çıktı. Ancak polis gözaltı kararını aldığında Dumanlı'yı adresinde bulamadı. Cep telefonunu kullanmayan, adresinde bulunamayan Dumanı 50 gündür aranıyor.

'ABD'yle görüştü'

Ekrem Dumanlı hakkındaki suçlama ise şöyle: Dumanlı'nın Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Zaman Gazetesi'nde 14 Kasım 2013 tarihinde 'Eğitime Büyük Darbe' başlıklı manşetten haber yayımlandı. Bu haber yayınlanmadan önce yakın tarihlerde incelenen HTS kayıtlarında Dumanlı'nın ABD ile görüşmeleri tespit edildi, bu görüşmelerden aldığı talimatla haberi yayımladığı öne sürüldü.

O manşetten sonra

Yine manşetin yayımlandığı 14 Kasım 2013 tarihinde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve o dönem dışişleri bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dinlenmeye başlandığı, dolayısıyla Dumanlı'nın haberle siyasileri dinleme talimatını verdiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber