'Rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Artık geleceğe kilitlenme zamanıdır, bunu başarmamız lazım" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2015 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yılı nedeniyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde konuştu.

Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

''Vefatının 77. yıldönümünde ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyorum. Malazgirt'ten günümüze kadar bin yıla yakın zamandır canları feda eden şehitlerimiz bizim gururumuzdur. Rahmetli Arif Nihat Asya'nın 'Bizi sen sevgisiz, susuz havasız ve vatansız bırakma Allah'ım' dediği işte bu ruhtur bu inanıştır.

''KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ''

Bu yıl 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutladık. Farklı kutladık bundan sonra daha farklı kutlayacağız. Bu yıl aynı zamanda Osmanlı'nın 716. kuruluş yıldönümüydü. Bu yıl Selçuklu Devleti'nin kuruluşunun 940. yıldönümüdür. Bu devletlerin hepsi birbirinin devamıdır bu bir zincirdir. Cumhuriyeti savunurken Osmanlı'yı Selçuklu'yu bir kenara koyamayız reddedemeyiz. Bizim gücümüz buradan geliyor. Biz bir kabile devleti değiliz. Biz asil bir ecdadın devamı olan bir devletiz.

''ARTIK REJİM ENDİŞELERİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARMALIYIZ''

Türkiye Cumhuriyeti 92 yıllık tarihinin en büyük başarılarını son 13 yılda hayata geçirmiştir. Peki bu dönemde Cumhuriyetimiz en küçük bir kayıp yaşadı mı? Bunu birileri bize ispatlasın, görelim. Öyle bir tehdide maruz kaldı mı? Öyleyse artık rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Bunları konuşarak birbirimizi yormaya gerek yok. Artık geleceğe kilitlenme zamanıdır, bunu başarmamız lazım. Uzun yıllar boyunca bu endişeyi kendisine siper ederek, ülkenin ve milletin adeta kanını, iliğini sömüren, milleti tahkir ederek vesayet düzenlerini sürdürmek isteyenlerin foyası ortaya çıktı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber