Yeni hakim ve savcı adayları, kura çekerek ilk görev yerlerini belirledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2006 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKİM VE SAVCI ADAYLARININ AD ÇEKME TÖRENİ...

Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabul edilen hakim ve savcı adayları, kura çekerek ilk görev yerlerini belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen ad çekme törenine Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Hakimler ve Savılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı Vekili Celal Altunkaynak, askeri yargı temsilcileri, hakim ve savcı adaylarının aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan dönem birincisi adli yargı hakim adayı Şerife Duran, genç meslektaşlarıyla birlikte Türkiye'nin her yerinde üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Törende bir konuşma yapan HSYK Başkan Vekili Celal Altunkaynak ise genç hakim ve savcı adaylarına seslenerek, "Görevinizi ifa ederken yargının saygın konumuna gölge düşürmeden, yasa ve vicdanınıza bağlı kalarak, Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını göz önünde bulundurarak, yargı etik kurallarından ayrılmadan, gerek kamusal göreviniz sırasında gerek özel yaşamınızda eleştiriye açık tutum ve davranışlarınızdan kaçınmalısınız" dedi.

Demokrasilerin getirdiği özgürlükleri yasal çerçevede kullanmanın herkesin hakkı olduğunu belirten Altunkaynak, şunları söyledi:

"Ancak özgürlük hakkı kullanılırken başkasının da özgürlük hakkının gözetilmesi esas olup eğer hak ihlali varsa bunu koruyup kollayacak olan siz yargı mensupları olacaksınız. Hak aramada meşru zemin yargıdır. Bu nedenle yargıya işi düşenlerin haklarını gözetecek, güvenini sağlayacak, başka yerlerden hak aramasını engelleyecek olanlar sizlersiniz."

Yargının her zaman sorunları olduğunu ve bundan sonrada olacağını kaydeden Altunkaynak, "Bunlar sizi korkutmasın. Elbirliğiyle bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi. Konuşmaların ardından önce eş olanların kura çekimi yapıldı. Ardından 87'si hakim, 236'sı savcı toplam 313 adli yargı ile 147 idari yargı hakiminin kura çekimi yapıldı. Törende hakim ve savcı yakınları anı ölümsüzleştirmek için küçük kamera ve cep telefonları ile çekim yaparken, kura çekimine gelmeyen Musa Can'ın kurasını ise Danıştay Başkanı Çörtoğlu çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber