İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İşte termal suların iyi geldiği hastalıklar

Uzmanlar, termal suların stres, cilt, solunum sistemi, kas ve iskelet sistemi ve kadın hastalıklarına iyi geldiğini belirtiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 17:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
İşte termal suların iyi geldiği hastalıklar

Termal suların birçok faydası olduğunu ifade eden Ridos Termal Otel sahibi Kasım Ekşioğlu, "Hastalıkların çeşidine göre uygun kaplıca suyunun seçimi, yararlanma teknikleri ve süreleri bir uzman tavsiyesiyle yapılmalıdır. Kaplıca kür uygulaması bir uyarı ve uyum tedavisi olduğundan belirli bir zaman aralığında gerçekleştirilir ki bu süre genelde en az 10 gün, en uygunu 15 gündür.Yine kaplıcalardaki ideal su sıcaklığı 36-38 derecedir ancak bazı durumlarda (çocuklar ve yaşlılar hariç) 40 derecelik banyolar da önerilmektedir.Kaplıcalarda termal mineralli sulardan sonra en sık kullanılan diğer bir tedavi unsuru; sudan biraz daha farklı termo fiziksel özellikleri bulunan şifalı çamurlardır. Ülkemizde birçok kaplıcada şifalı su ve banyo terapisi uygulanabilmektedir" dedi.

Karadeniz'in doğasının da hastalıkların tedavisine yardımcı olduğunu söyleyen Ekşioğlu, "Rize'deki Ayder, Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla ve Cimil yaylaları içerisinde; Ayder ve Anzer Yaylaları turizm merkezi olarak ilan edildi. Cennet Vadi diye adlandırılan doğa harikası bir vadide ve doğa harikası bir bölgede olarak otelimiz çok rağbet görüyor. İnsanlar gür ormanların içinde kuş sesleriyle şehrin karmaşasından, gürültüsünden, stresten uzak, kalitesi sağlık bakanlığınca onaylanmış suyun da desteğiyle şifa arıyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber