Kaçak kınalı keklik avı yapanlara büyük darbe

Çorum'da kaçak kınalı keklik avı ihbarını değerlendiren Orman ve Su işleri bölge müdürlüğü ekipleri çok sayıda kınalı keklik ele geçirildi, kaçak avcılara da gerekli cezai işlem uygulandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçak kınalı keklik avı yapanlara büyük darbe

Bölge Müdürlüğümüz Çorum Şube Müdürlüğüne ulaşan isimsiz bir ihbarda; Sungurlu İlçesi, Kemallı Devlet Avlağı sınırları içinde bulunan Büyük İncesu Mevkiinde 4 adet avcının limitleri aşacak şekilde av yaptıkları, ayrıca aynı şahısların bir gün öncesinde de aynı avlakta av yaptıkları ve vurmuş oldukları 21 adet kınalı kekliği ilçe merkezindeki bir kasaba bıraktıkları bildirilmiştir.

4 adet avcının araçlarına binerek Sungurlu ilçe merkezinde gitmesi ve kasaptan, daha önce bırakmış oldukları kınalı keklikleri aldığı görülmesi üzerine Av koruma ekiplerimiz ve Sungurlu Çarşı Polis Merkezi Amirliği ekipleri eşliğinde olaya müdahale etmiştir.

Karakol önüne çekilen araçta Savcılık kararı ile yapılan arama sonucunda toplamda 38 adet kınalı keklik, 5 adet yaban tavşanı ve avda kullanılan 4 adet tüfekle birlikte çok sayıda fişek ele geçirilmiştir. Şahıslara 4915 sayılı kara avcılığı kanununun ilgili maddelerine göre 1.660,00.- TL idari ceza ve limiti aşan 24 adet kınalı keklik tazminatı için de 8.400,00.- TL olmak üzere toplamda 10.060,00.- TL cezai işlem uygulanmıştır. Kaçak avcılıkla mücadeleye aynı yoğunlukta devam edilecektir.

/common/news/documents/546505/sungurlukacakav_3.sflb.ashx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber