Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bugün saat 21.00'den başlamak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Kasım 2015 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı

Mardin Valiliği'nin, Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bazı mahallelerde kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için güvenlik güçlerince gerçekleştirilecek operasyon nedeniyle bugün saat 21.00'den itibaren ikinci bir emre kadar ilçenin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan ettiği belirtildi. Yasak kararı, belediye ses yayın cihazından anons yapılarak halka duyuruldu.

NUSAYBİN HALKI İLÇEYİ TERK ETMEYE BAŞLADI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından halk ilçeyi terk etmeye başladı.

Nusaybin Kaymakamlığı, Abdülkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Yenituran Mahallesi Yeşilkent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, Zeynelabidin Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış Mahallesi'nde saat 21.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın ardından bazı vatandaşlar gıda stoku için açık olan iş yerlerine akın ederken bazı vatandaşlar da ilçeyi terk etmeye başladı. İlçe merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik kilitlendi, iş yerleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

İlçeyi terk etmeye hazırlanan ve isminin yazılmasını istemeyen bir vatandaş, yasak nedeniyle Mardin kent merkezindeki akrabalarının yanına gideceğini, yasağın kalmasıyla tekrar geri döneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber