MHP'de parti içi muhalefet 'çatı aday' arayışında

1 Kasım seçimlerinden yenilgiyle çıkılmasının ardından MHP'de değişim isteyen parti içi muhalefet, Bahçeli'ye karşı 'çatı aday' arayışına girdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Kasım 2015 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de parti içi muhalefet 'çatı aday' arayışında

MHP'de, 1 Kasım gecesinden bu yana devam eden kongre tartışmalarında yeni bir döneme giriliyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin seçim gecesi yaptığı "Bütün kadro görev başındayız" açıklamasından sonra, tüm kongre çağrıları "Parti dışından operasyon yapılıyor" savunmasıyla geri çevrildi.

Kongrenin 3 yıl sonra yapılacağı duyuruldu. Bahçeli, bu hafta sonu seçim değerlendirmesi için merkez yürütme kurulu (MYK) ve il başkanlarını toplayacak. Genel merkez açısından bir politika değişikliği beklenmese de muhalifler bu 2 toplantıyı kritik görüyor.

Bu toplantılarda, özellikle il başkanlarının değerlendirmeleri dikkate alınacak. Muhalifler, MYK ve il başkanları toplantısının ardından yeni bir değerlendirme yapacak.

MHP kulislerinde, olası genel başkan adaylarının gelecek hafta ortak bir açıklama yapabileceği konuşuluyor. Yine kulislerde, parti içi muhalefetin Bahçeli'ye karşı sonuç alabilmek için 'çatı aday' arayışında olduğu öne sürülüyor.

"HERKES İŞİNE BAKSIN"

Bahçeli'nin yanında saf tutan genel merkez yönetimi ise kongre isteyenleri sert bir dille uyarmaya devam ediyor. Son olarak dün Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"MHP'yle ilgisi kalmayan ve olmayanların, MHP hakkında ileri geri konuşmaları ve elbise seçer gibi partimize lider beğenmeye kalkmaları ciddiye alınmayacak bir husustur. MHP'de genel başkanın kim olacağına karar verecek olan, ülkücü iradedir. Partimizde bunun dışında irade aramaya kalkmak, beyhudedir. Camiamızla en küçük bağı bile bulunmayanların MHP hakkındaki ipe sapa gelmez açıklamaları, utanmaz bir papazın camiye gelerek vaaz vermek istemesine benzemektedir. Herkes kendi işine bakmalıdır. MHP zaten kendi sorgulama ve özeleştiri mekanizmalarını devreye sokmuştur. Camiamızdan gelen yapıcı değerlendirmeler mutlaka dikkate alınacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber