Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı devletin hantal yapısını ortadan kaldıracak

Haber Giriş : 16 Mart 2004 06:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı devletin hantal yapısını ortadan kaldıracak

Hantal bürokrasiden yakınan İçişleri Bakanı Aksu, 'Kaymakam iken işleme koyduğum silah ruhsatı, 20 yıl sonra bakan iken karşıma geldi' dedi

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'nın devletin hantal yapısını ortadan kaldıracağını söyledi. Aksu, bürokrasi konusunda bir anısını anlatırken, kaymakamken işleme koyduğu bir silah ruhsatı işleminin, 20 yıl sonra bakanken karşısına geldiğini bildirdi. Aksu, AKP Eminönü Belediye Başkan adayı Avukat Nevzat Er ile birlikte esnaf ve ev ziyareti gerçekleştirdi. Nevzat Er için oy isteyen Aksu, 'Uzun yıllardan beri tanıdığım Nevzat Er sorunlarınızı çözecek birikim ve projelere sahiptir' dedi. AKP iktidarının yaptığı en önemli hizmetlerden birinin Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Aksu, 'Bu yasa ile tüm işlerin merkezi hükümet tarafından yapılmasını ortadan kaldırıyoruz' diye konuştu.

Gezisi sırasında bürokrasiye de değinen Aksu, yaşanan gecikmeye kendi deneyiminden bir örnek verdi. 1968 yılında Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde kaymakamlık yaparken bir silah ruhsatı için onay verdiğini anlatan Aksu, şunları söyledi:

'1968 yılında kaymakamken bir vatandaşımızın başvurusu üzerine onay verip İçişleri Bakanlığı'na gönderdiğim bir silah ruhsatı başvurusu 1988 yılında İçişleri Bakanı olduğum dönemde önüme geldi. Düşünün, bir silah ruhsatı onayını 20 yılda veren bir yapı içinde icraat yapmak mümkün müdür? İşte biz bu yapıyı ortadan kaldırıyoruz. Statükocu değiliz. Yerinden idareden yanayız. Merkezi hükümet tüm enerjisini ülke sorunlarını çözmek için harcayacak.'

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Nişanca'da bir kahvehanede halkla sohbetin ardından Nevzat Er'in yaptığı çayları vatandaşlara ikram etti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber