Ankara'da çöp savaşları...

Haber Giriş : 04 Ekim 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile geri dönüşümü mümkün ambalaj ve ambalaj atıklarını toplayan şirketler "değerli çöp" nedeniyle karşı karşıya geldi. Geri dönüşümlü atıkların yönetiminden Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğu, bu atıkları toplayan şirketlerin cezalandırılacağı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Hatipoğlu yaptığı yazılı açıklamada, konut ve işyerlerinden çıkarılan çöplerin poşetlerini yırtarak içindekileri dağıtıp, plastik, karton, teneke, alüminyum gibi geri kazanımı mümkün cisimleri toplayan "kaçak çöp avcıları" ile mücadele başlattıklarını kaydetti. Yayılan çöplerin çevre kirliliğine yol açtığını, etrafa yaydığı kötü koku dışında, değişik türde haşere ve kemirgen hayvanın üremesine uygun bir ortam hazırladığını belirten Hatipoğlu, ilçe belediyelerinin de çöpleri toplamakta zorlandığını bildirdi.

Yasal olarak söz konusu atıkları toplama yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, atıkları toplama faaliyetinde bulunan şirketlerin belirlenmesi halinde cezalandırılacağını ifade etti. Hatipoğlu, "Toptan kağıt, hurda plastik ve hurda alüminyum işleri yapan bazı şirketlerin, özellikle tiner bağımlısı, kendi iradeleriyle hareket edemeyen gençleri bu işe özendirdikleri yönünde bilgiler alıyoruz. Bu konuda ilişkilerini tespit ettiğimiz işyerlerini Ankara'da faaliyetten men edeceğiz" diye konuştu.

Hatipoğlu, geri dönüşümü mümkün atıkların toplanmasının ardından taşımasını yapan, bu atıkları hammadde olarak kullanan şirketleri de uyararak, duyarlı davranmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber