Dumlupınar Üniversitesinde akademik yıl törenle açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), 2006-2007 akademik yıl törenle başladı.

Rektör Prof. Dr. Güner Önce, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen törende, üniversite olarak temel hedeflerinin her geçen yıl öğrencilere daha iyi bir eğitim ve öğretim verebilmek olduğunu ifade ederek, "Üniversiteler, sorumluluk duygusuyla her platformda ülke gerçekleri ve sorunlarıyla ilgili konuşmalıdırlar ve bundan dolayı takdirle karşılanmalıdırlar. 21. asrı yaşadığımız bu noktada, hala ülkemizi tehdit eden en önemli iki unsur, irtica ile terörüdür. Halkımız çağdaş, zengin ve güçlü bir ülkede, huzur içinde, refah içinde, birlik ve beraberliğimiz bozulmadan yaşamak istiyor. Ama hem içeriden hem de dışarıdan bir takım çevreler, toplumu dinsel anlayışa bağlı cemaatler halinde bölmek, etnik gruplara ayırmak ve ülkemizi parçalamak istiyor. Çeşitli haritalar uçuşuyor. Bunlardan bir kısmı dost bildiğimiz ülkelerde maalesef. Bunlara buradan seslenmek istiyorum. Ülkemizi ve toplumumuzu bölemeyecekler. Halkımızın bilinci ve sağduyusu bunu önleyecektir" dedi.

Önce, 1992 yılında kurulan Dumlupınar Üniversitesi'nde 7 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunun bulunduğunu belirtti. Önce, DPÜ'de toplam 27 bin 973 öğrencinin öğretim gördüğünü sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Prof. Doç. Dr. Nejat Bilgin tarafından açılış dersi verildi. Bu arada, Kütahyalı ünlü ressam ve neyzen Ahmet Yakupoğlu'na (86) fahri doktora unvanı verildi. Yakupoğlu, törende gözyaşlarına hakim olamazken, salonda bir çok kişi de duygulandı.

Törene Kütahya Valisi Osman Aydın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Küçükakyüz, Belediye Başkanı MUstafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber