MEB'den sonra TCDD de, sağlık raporu isteyeceğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığından sonra, TCDD de, atama işlemlerinde sağlık beyanını uygulamayacağını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Kasım 2015 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'den sonra TCDD de, sağlık raporu isteyeceğini açıkladı

"Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"in 25. maddesinin 5. fıkrası şu şekildedir:

"Atamasının yapılması uygun görülen adaylar, atama işlemleri yapılmadan önce, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan atama başvuru formunda kimlik, adli sicil, askerlik durum ve sağlık beyanında bulunurlar. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez. Adayların kimlik beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden veya doğrudan nüfus cüzdanı kontrol edilerek teyit edilir. Adayların askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden teyit edilir. Adayların atama işlemleri, atama başvuru formunda belirtilen bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin devam ettirilir.

Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır. Gerçeğe aykırı belge verdikleri veya beyanda bulundukları tespit edilen adaylar hakkında yapılacak işlemler, atama başvuru formunda kamu kurum ve kuruluşları tarafından yazılı olarak belirtilir."

KPSS Yönetmeliğinde yer alan hüküm gereğince, sadece başvuru aşamasında değil, ataması çıkan adaylardan da sağlık hususunda beyan dışında bir belge istenmemesi gerekmektedir. Bugüne kadar KPSS işlemlerinde yapılan uygulamada bu şekildedir.

Ancak bu yıl ilk olarak, MEB, Bakanlar Kurulunun bu kararını 37 bin öğretmen alımında uygulamamıştır. Tklayınız.

Bugün ise TCDD, Bakanlar Kurulunun bu talimatına uymayacağını bir basın açıklamasıyla duyurmuştur. Tıklayınız.

Atama işlemleri sırasında sağlık beyanını yeterli görmeyip tam teşekküllü sağlık raporu istenilmesi şeklindeki eski uygulamaya dönülmesinin muhtemelen hizmet gerekleri bağlamında bir açıklaması vardır. Ancak, Bakanlar Kurulu kararının değiştirilmeksizin, uygulamanın değiştirilmesi uygun bir işlem değildir. Bakanlar Kurulu kararını hazırlayan Devlet Personel Başkanlığının bu konuda ya gerekli uyarıyı yapması ya da mevzuat değişikliğini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber