28 Şubat ?star' yarattı

Haber Giriş : 05 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Özbek, adını 28 Şubat sürecinde duyurdu. Generallikten emekli olduktan sonra siyaseti denedi, olmadı Laiklik ve irtica üzerine kitaplar yazdı. Şimdi ise Tv programlarında ?Türkiye AB'ye satılıyor' tezini savunuyor

Post Modern Darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinde, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'la olan diyaloglarıyla adını duyuran emekli general Osman Özbek, önceki gece televizyonda canlı yayında ?siyaset' tartışmasındaydı. Daha önce ülkede laiklik ve irtica sorunu olduğuna ilişkin kitaplar yazan emekli general Osman Özbek'in yeni tezi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) satıldığı şeklindeydi.

Konuşmalarına tepki

NTV'de canlı yayınlanan ve Can Dündar'ın sunduğu programın konukları arasında bulunan Osman Özbek'in açıklamaları, programda bulunan diğer konukların tepkisini çekti. Konuşmasında Türkiye'de birilerinin AB tarafından parayla satın alındığını, Türkiye'nin tüm geleceğinin AB menfaatleri doğrultusunda şekillendiğini söyleyen Osman Özbek'e konuklardan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Zafer Üskül ?Kişileri zan altında bırakacak konuşmalardan kaçınılması gerektiği' şeklinde tepki gösterdi.

?Ordu siyaset dışında kalmalı'

Prof. Üskül ?Türkiye şimdiye kadar hep birilerinin başkalarını suçlaması ile yerinde saydı. Kişeler ellerinde belge olmadan başkalarını zan altında bırakmamalıdır. Türkiye'yi kimse bir yere satmadı. Atatürk, Osmanlı'da ordunun siyasete karışması yüzünden ülkenin büyük zarar gördüğünü bildiği için kesinlikle ordunun siyasete girmesine karşı çıkmıştır' uyarısında bulundu.

Siyasette hayal kırıklığı

Osman Özbek, 28 Şubat sürecinde dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a yönelik olarak ?ulan puşt'lu konuşma yaptığı iddiasıyla tanınmıştı. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e yaptığı ?Şeyhülislam' benzetmesi nedeniyle hakkında dava da açılan Osman Özbek, 1999'da Tümgeneral, 2000'de Jandarma Harekat Başkanı oldu ve ?Beyaz Enerji Operasyonu'nu yönetti. Emekli olduktan sonra Yekta Güngör Özden, Vural Savaş'la birlikte Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni kuran Özbek, laik ve milliyetçi cephe oluşturmayı hedefleyen bu partiyle siyasete girmek istemişti. Ancak bu parti halktan ilgi görmeyip kısa sürede dağılınca Osman Özbek'in siyasete girme planları da suya düştü.

Her gün bir medya organında

Başarısız siyaset girişimi sonrası kitap yazmaya, gazetelere röportaj vermeye ve televizyonlarda açık oturumlara katılmaya başlayan emekli Özbek, kitaplarında laikliğin tehlikede olduğunu savundu. Bazı siyasi partilerin gizli gündemleri bulunduğunu, Türkiye'nin AB ve diğer ülkelerin ipoteği altında olduğunu öne süren Osman Özbek, ?Ilımlı Türkiye', ?İpotekli Türkiye', ?Laik Cumhuriyet'e 11 kurşun', ?Sahipsiz Türkiye', ?11 Eylül 2001'in düşündürdükleri' isimli kitaplarla gündemden düşmedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber