MHP'de taktik savaşı yaşanıyor

MHP'nin bir çok olaylı kongresinden yara almadan çıkan Genel Başkan Devlet Bahçeli, 1 Kasım sonrasında muhalif kanadın girişimlerini boşa çıkarmak için hem söylemini sertleştiriyor hem de stratejik adımlar adıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de taktik savaşı yaşanıyor

ÖNDER YILMAZ

Önce eski ve yeni milletvekilleri, ardından MYK ve sonrasında il başkanlarını toplayan Bahçeli, ilk taktik adımı muhalif düşünceleriyle bilinen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ı Genel Başkan Yardımcısı yaparak attı. Özdağ'ı yanına çekerek muhalif kanadın surlarında delik açan Bahçeli, kongre delegeleri üzerinde etkili olan il başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda ise genel başkanlığa aday olanların kongre toplansa bile salona giremeyeceğini belirterek, imzacıları tek tek partiden atacağının işaretini verdi. 2004'teki gibi kayyum atanması ihtimalini gözönünde bulunduran Bahçeli, kongre taleplerinin yükseldiği bu süreçte de ipleri sıkı tutarak, süreci tesadüflere bırakmamakta kararlılık gösteriyor.

Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan etrafında saflarını sıklaştıran muhalif kanat ise Bahçeli'nin bugün kamuoyuna yapacağı açıklamayı bekliyor. Bahçeli, bugün MHP TBMM grup toplantısında 1 Kasım seçimi sonrasında ilk kez kameraların karşısına çıkarak mesajlarını açıktan verecek. Bahçeli'nin kongre taleplerine sırtını dönmesi halinde muhalif kanat sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Ortak deklarasyon

MHP'nin aksaçlıları ile birlikte hareket etmeleri için Akşener ve Oğan arasında mekik dokurken, daha önce ihtimal dışı kalan, "ortak deklarasyon" konusunda yeniden bir girişim başlatıldı. Aksaçlılar, Akşener, Oğan, Koray Aydın, Selim Kaptanoğlu ve Süleyman Sazak'ı aynı masa etrafında kameraların karşısında çıkararak Bahçeli'ye kongreyi toplama çağrısını yapmasını istiyor. Akşener ve Oğan, dün kendilerini destekleyenlerle yeniden görüşerek bu konuda çarşamba gününden itibaren stratejilerini belirleyecek.

Bu arada Bahçeli'nin milletvekillerine verdiği yemeğe katılmayarak tavır alan Koray Aydın ise sürpriz yapabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber