Dayak atan değil dayak yiyenler sürgün

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kurum diyetisyeninden dayak yediğini iddia eden bir çocuk ile olaylara şahit oldukları belirtilen iki çocuğun bu akşam başka kentlerdeki kurumlara gönderilecekleri bildirildi.

Antalya'daki Erkek Yetiştirme Yurdunda iki çocuğun yurt müdürü L.G. ve kurum diyetisyeni M.Y. tarafından dövüldükleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından, kurumda konaklayan 3 çocuğun başka kentlerdeki kurumlara gönderilmesi kararı alındığı öğrenildi.

Antalya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların dayak yediklerini iddia ettikleri gün yurtta yaşananlarla ilgili soruşturma açıldığını, bu soruşturmada, yurt yönetiminin, M.A.Ş. (16), C.S. (16) ve B.Ş.K'nın (17) başka kentlere gönderilmesi için Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğüne talepte bulunduğunu bildirdi.

Genel müdürlüğün bu talebi değerlendirdiğini ifade eden Hanlıoğlu, bu çocukların nakillerinin onaylandığını açıkladı. Alınan kararla, M.A.Ş'nin Uşak'a, C.S'nin Konya'ya, B.Ş.K'nın da Tekirdağ'a gönderilmesi kararının alındığı, çocukların bu akşam, Antalya'dan ayrılacakları öğrenildi. Öte yandan, Antalya Valiliğinin iki çocuğun yurt müdürü ve kurum diyetisyeni tarafından dövülmesi iddiasını araştırmak üzere istediği müfettişin önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

Antalya Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklardan S.A, yurt müdürü L.G. tarafından, M.A.Ş, diyetisyen M.Y. tarafından dövüldükleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, yurt temsilcisi A.Ç. de yurtta, yaşı büyük olan çocuklardan daha küçük yaştakileri dövmelerinin istendiğini ileri sürmüştü. Olayların ardından yurt müdürü ve diyetisyen hakkında iddialarda bulunan çocuklara, yurda alınan madde bağımlısı genç tarafından zorla, şikayetlerini geri aldıklarını belirten belge imzalatıldığı iddia edilmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber